Majki aj mala pomos od vas treba da podnesam za edno kratna pomos za novorodnece kaj treba da se podnese i sto dukumenti treba nie po licna karta se vodime u centar a ziveme na druga adresa dali bi ni pravele problem i za rok od kolku meseci treba da se podnese jas se porodiv na 30avgust aj nekoja neka mi objasni podetalno sto treba
Лична карта, трансакциска, извод од бебето, потврда од матичната дека си имала уредна бременост, најдоцна до 3 месеци на бебето можеда се поднесе.
Здраво мајки, ме интересира ако има некој од Кавадарци (надоместокот од општината не од социјално) - колку време се чека за еднократниот надоместок. Поднесов документи во Јуни исплата нема сеуште
За колку време ви стигнаа од општина парите??, поточно општина аеродром? Поднесени се документите на 31.07, пред месец дена ми дојде решение пари уште не....
Па незнам дали воопшто да се иде таму да се види што е работата, чим е стигнато решение значи не е заташкан предметот, затоа ми е чудно пари што нема а на мм му рекле коа поднесувал дека брзо ги пуштале за недела, две. ..
Јави се види до кај ти е предметот. Ја се јавив и таа крајно дрска и безобразна ми вика не знам и после 14 имав средства.
Кај мене имаше и мал проблем со предметот па они ми се јавија брзо по поднесување за да разјасниме некои работи. Ептен ажурни и фини беа во мојот случај, и по телефон и на лице место сите до последен.
Za ednokratka parichna pomosh od drzavata kade se podnesuva i koi dokimenti treba da se podnesat ako moze da mi pishe nekoja mama shto vo skoro podnesuvala