Дали некој има информација општина Гази Баба дали доделува еднократна парична помош за новороденче? Се извинувам ако некаде веќе има одговор на прашањево, има доста дискусија на темава, не успевам се да прочитам
Гази Баба не дава, ама за тие 5000 што се од социјално, ако си под општина Гази Баба, треба таму да поднесеш. Оди си со време, јас 5 месеци чекав.
Jas sum.vo opstina gazibaba podnesov pred mesec tocno denes mi gi pustile parite za vtoro dete 20 iladi i 400 denari na smetka
Pa srekjaa...Inace i jas za prvoto dete koga mi pustija 5000 denari posle 3 meseci od koga gi podnesov dokumentite...Ali se zacudiv ijas za vtoro dete mnogu brzoo mi gi pustile izgleda radi izborite
Од социјално и од општина треба ли да стигне решение? Истовремено поднесов и еднократна за од социјално и од општина и еднократна парична помош за самохрани родители од општина, за ова последното ми стигна решение дека е одобрено уште пред 2 недели, а нема пуштено ништо. За другите немам ни решение.
I jas sum od Centar, cekam Podnedeno e od avgusr, mk rekoa koga ke naznacat nov gradonacalnik kje puster
Mene mi rekoa koga kje naznacat nov gradonacalnik togas kje pustat pari pa kje pocekame da ni isplatat.. da ne znaes slucajno kolku pari davaat ?
Od opstina centar 7000 deneri nisto togas ke si cekame koga ke imane nov gradonacalnik dali stiga resenie ili ne