Mene mi nema stignato reshenie zboruvam za opshtina Prilep.. Podneseno e na 25.09.2021 godina im pishav e mail mi odgovorija vo dekemvri deka ke imam isplata. Ako nekoja majka ja interesira za prilep. Ubav den
За исплата не знам, треба да проверам на банка, за жал немам електронски увид во сметката. Тетките и вујните ме накараа, како ние стари имаме, ти немаш
Zdravo, me interesira sto znaci toa potvrda za uredna bremenost? Bidejki jas sum so invitro preku fondot dali mene bi me sleduvalo ili ne?
Maticniot lekar ja dava, mene mi ja pobaraa vo socijalno, koga podnesuvav za ednokratna pomos. Taa potvrda vsustnost ti e stepen na bremenost, prvo dete, vtoro, treto itn
Уште не, им се јавив вчера и ми рече таа деновиве ќе ми се јавеле да си го подигнам ваучерот и некои топлинчиња (ок) Ми се извини и као имале застој од мин.за финансии ради избориве сите ние што сме поднеле јули-септември. Ти имаш пренос? Кој има исто ко мене застој нека звони на 02 2785 473 Тања.
I uste edno prasanje i ne dosagam Bidejki vidov sega deka i opstina Aerodrom ke dava 8.000mkd. Ke moze i od dvete mesta da se zeme ili samo od ednoto, dali ima vrska so toa dali se vraboteni ili ne vraboteni roditelite, nekoi uslovi ima li?
Да прашам ова е за во општина потребни документи, а за во социјално што документи требаат? И каде се поднесуваат документите за социјално ?
Даваат пари и од социјално и од општина? И ова предпоследново мора ли да се носи? На личната карта си пишува податоци , зашто се мора да биде комплицирано?
Мене во општина ми бараа само извод од бебе, трансакциска и лична карта. Потврда за бременост не ми бараа, а и матичните ми рекоа дека тие не даваат. Во социјално отидов со мајчината книшка, ми го важеа тоа како документ за бременоста. Инаку зависи од општината, во некои даваат. И различни се сумите секаде. И секако треба да има копии од сѐ бидејќи ги задржуваат.
Ајдее ,кај новиот или стариот? Битно имаат услов за колкав временски период да поднесеме,а за исплата ќе почекаме.Фала ти,ти кога имаш поднесено?