А бе дојде живот ептен се ажурни. Ми се јавија и до пред зграда ми донесоа едни кондурчиња и картичка за добредојде сосетче . Парите пон/вторник на сметка. https://www.kiselavoda.gov.mk/index.php/naslovna/9-novosti/3078-113
Ne baraat zaso opstinite davaat ista suma nezavisno koe dete ti e,a mtsp dava razlicno za prvo i vtoro
И јас имам земено од стариот и тоа женски патичиња Јас дека многу набрзо им зимам на два пати затоа денес мене не ми дале Што направи оваа си викаат.
Дечки социјално кај се наоѓа, сакам да поднесам документи за новороденче, и оваа потврда за уредна бременост мора ли да се поднесе
Социјално ти е кај југодрво, а потврдата е задолжителна, таа ти треба за надомест за прво дете во меѓуопштински центар за социјална работа, тоа е кај рекорд.
075219148 Elena , slucajno ja najdov i nea ja prasav taka mi odgovori Ama neprijatno mi e pak da i pisam Ako uspees ti pisi
Здраво. За колку време исплаќаат пари за прво дете? И дали де важи копија од мајчина книшка наместо потврда од гинеколог? Мене тоа ми побараа, тоа дадов.. Сега читам на темава дека потврда од гинеколог барале некаде?
Ќе ти ја важат мајчината книшка. Мене уште ми немаат пуштено ни од општина, ни од социјално, поднесено пред месец и пол, одобрено пред еден месец, ама пари нема.
Да се важи. Во потребни документи пишува: потврда од гинеколог ИЛИ мајчина книшка, така да точно си е