Licna karti od tebe i soprugot,izvod od prvoto dete i od vtoroto,potvrda od ginekolog i transakciska smetka...Sve treba da ti bidat fotokopii i ti davaat formulari popolnuvas i tolku
Нема ништо. Историски биднаа. Пишале кога изборите ќе биле конечно завршени. Какво е тоа конечно завршени??
Здраво девојки сакав да ве прашам дали имате информација за ситуација како мојата. Мојот сопруг е невработен ама не пријавен во Аврм. Црно на бело семеен приход е само мојата плата. Дали доколку сега се пријави во Аврм како активен барател на работа (мислам дека само во тој случај ќе има официјален документ дека е невработен) дали следи некоја финансиска помош од државата освен оној еднократен надоместок од општината?
Станува збор за два различни парични надоместока, еден за 1 дете од труд и социјала и плус пд општина? Ама не даваат аите општини така?
Да. И различна е сумата во секоја општина. Кај нас даваат 5 100 ден. Истите документи и ваму и таму се поднесуваат. И мислам дека најкасно до 3 мес се поднесува.
Tocno, ne davaat site opstini pari. Eve kje go potenciram Karpos, ako imate mesecni primanja nad 30.000den ne vi sleduva. Koleska zivee vo Petrovec, opstina ne dava pari.
Мамички ми стигна решение од социјалното дека ми е одобрено за второ дете надоместок, сега што треба или само да чекам да префрлат парите или треба Решението да го носам во банка? И по колку време ви ги префрлиле парите од ко ви стигнало Решение?
Mislam deka dokaj 5-6 vo mesecot pustaat taka da pocekaj. Ne se nosi res vo banka,treba da imas ostaveno kopija od transakciska pri podnesuvanje na dokumentite
Eve mi pustija od opstina Centar, proverete smetki Mene mi se javija vo petok kje dosle da mi go dadat resenieto licno pa ke vidime so sto drugo kje iznenadi