Мамички, разбрав дека Карпош не дава пари за прво дете,ок, а социјално ќе даде без разлика на висина на приходи или и таму зависи тоа? И дали само мајката може да поднесе или може и таткото ако е од друга општина по лична карта?
Во октомври поднесе мојот сопруг целосно не знам кои документи се потребни ,државјанство за мајка,изводи од двете деца некои барања рече пополнувал и др незнам што треба
Дали само општината дава парична помош? Се јавив во општина и во социјално ме упатуваат на исто место
Од јули ми се подадени документи, уште нема исплата. Дали ќе стигне некој одговор во случај да не ни исплатат од било која причина?
Одговор секако ќе добиеш. Мене од општина решение ми стигна уште во октомври, пари јок. Во исто време поднесени, од социјално веќе ми легнаа на сметка, а покасно дојде решението. Каша попара се.
Дали тоа значи дека секоја општина дава различно, за второ дете зборувам и плус 20.000 од социјално или сум грешка нешто?
За 2 дете секако те следува, без разлика на буџет. Ама не секоја општина дава за прво или второ дете.