Добро за социјално ме интересираше. Мислев да не е истиот надоместок што го дава општината, фала на инфо
Налетав на темава, и ме изненади: дава некој парична помош и за второ дете и кој? Јас мислев само за прво даваат
20.000 или 2.000? Многу ова некако, сеа баш се вратив во историја на трансакции пред 5 години, за син ми од социјално било 5.000 и нешто, од Општина 6.000. Супер ако е 20.000, со тоа има са се купи нешто за бебе.
Може ли да ми кажете што се ми е потребно од документи за второ дете за во труд и социјала за паричен надомест од 20000ден.
Потврда од гинеколог за дека е второ дете Извод од детето Извод од првото дете Лични карти Транскациска сметка и таму пополнуваш барање Од сите документи копија освен потврдата од гинеколог
Копија од извод на родени за бебето,копија од лична карта од мајката,копија од трансакциска сметка и потврда од матичен гинеколог за првородено дете
Jas znaev za edna ednokratna pomos od socijalno 5000 denari za prvo dete a tuka citam deka i opstinata davala.. dali se raboti za istata I so isti dokumenti ili treba posebno da se podnesi?? za opstina Bitola mi e prasanjeto