Најдоцна до кога може да се поднесат документи за второродено дете за парична помош од 20000ден. Некаде прочитав до 3месеци откако е родено детето а некој вика до 1месец откако е родено детето
@ivani30 ако може да ми кажеш каде поднесе? Даваат само од општина или? И каде се поднесуваат документите, на сопругот му кажале дека само општината исплаќала
Фала многу, ја го пратив маж ми во социјално од таму му кажале дека тоа исплаќа само општина затоа се збунив, фала ти на инфо
@Tiny Love и @AhThatFemaleProblems дали ви префрлија пари од социјално, поднесени ми се документите средина на декември а сеуште нема ништо
Мамички за социјално каде се поднесуваат документите за парична помош, дали во социјално во центар или во општински подружници е за сите?
За Кисела вода во бараките позади Тутунски, маж за џабе беше во центар, му рекле си имала Оштината подружница.
За помош од министерство за труд и социјала за новороденче за прво и второ дете (не за социјална помош), доколку сте жител на Општина Кисела Вода има подружница која се наоѓа позади Тутунски, за другите општини незз каде се поднесуваат документите.
Ништо уште. Решението ми е готово ми го слика пријателка таму шо работи ама не ми е стигнато по пошта. На сметка уште ништо
Добив известување од пријателка шо работи таму дека на почетокот на февруари ќе ги пуштат парите на сметка. Па да видиме..