Нас ни побараа затоа што од скоро сме жители во таа општина. На мм му кажале дека бараат ако личната карта е нова. За постара од 1 година не би требало да бараат.
Ве читам сте добиле помош за прво дете од социјално, дури и некои што поднеле документи во јануари. Дали има некој добиено пари за второ дете, документи поднесени прва половина на декември?
На маж ми му рекле ми фалел некој документ статус за бременост! Што документ е тоа? Имам извештај од матичен дека сум родила живо машко бебе и викаат не е тоа.
Мене ми рекоа дека е доволно да им ја однесам мајчината книшка, оти гинекологот мој не издава никаков документ.
мене матичната ми даде потврда за првородено дете .. во барањето пишува или потврда или мајчина книшка
Zdravo dali nekoja skoro ima zemeno za bliznacinja isplata i dali se isplaka 20000 den. Ili samo kako prvo dete racunaat 5000 den.
Уште чекам, и мене почнаа да ме нервираат, дури почнав и да се прашувам да не има некој проблем со документите, а знам дека нема
Dali vo socijalno vi baras I uverenie za drzavjanstvo ne postaro od 12 meseci.Mene od kaj ginekolog mi kazaa kopija izvod od bebe, od licna karta transakciska I potvrda od ginekolog I baranje od socijalno da se popolni sea vo baranjeto gledam navedeno I uverenie za drzavjanstvo.
Не бараат уверение за државјанство, бараат лична карта, потврда од гинекологот, извод од бебето и трансакциска. Тоа го пишува и на барањето.
Ако личната карта не ти е повеќе од една година стара од кога е родено бебето, ќе ти бараат и уверение за жителство.
Jas pak dali ima nekoja clenka od drug grad na od Skopje sto podnela I vo opstinata I vo socijalno, jas sum od Ku I podnesov samo u socijalno, vo opstinata mi se iznacudija nedavale oni takvo nesto dosega na nikoj I'm vikam kako be u SK davat a vie ne, pa me Interesira kako drugite gradovi.