А дали со документите даде и извод од прво дете? Јас ги прашав од социјално ми рекоа дека не треба а носев со мене. Да не ме одбијат ми е страв
јас не носев затоа што на барањето пишуваше дека центарот за социјални работи го прибавува по службена дилжност и ја буквалистички, таму не ни го примија барањето ни бараа извод
Дали за во социјално треба државјанство од мајката? Кои документи точно требаат? На два обрасци за барање, различни док најдов, на едниот пишува државјанство, на другиот не
не треба државјанство. треба копија од лична карта, потрда од матичен за прво/ второ родено дете копија од извод и трансакциска
А кажи ми, пошто имам сменето пресно лична карта, можам да поднесам на мое име или ќе треба на маж ми на името? Ова ме буни Постојано место на живеење најмалку 12 месеци, под 1 што е наведено.
барањето поднеси го од твое име, не знам зашто те буни 12 месеци непрекинато на територија на РС Македонија, не на адресата.. едит: имаш право, глупо им е барањево , ама не би требало да имаш проблем, нема логика
Е ајде де. Јас веќе го испринтав и пополнив на мое име, ама сега што ми текна да се мислам и премислувам Фала ти
Треба жителство да однесеш. Јас сменив адреса додека бев трудна дури, значи помалку од 1 год на таа адреса се водев и после му барале на мм да однесе жителство. Глупости
Претпоставив. Се надевам ќе може на името на маж ми да се поднесе да не се влечам и по државјанство сега.
искрено да ти кажам и јас, во тоа ја што го поднесував пишуваше вака-извод од родени- центарот за социјална работа прибавува по службена должност...по мое толкување не треба да поднесеш, ама сепак требало. значи по глупо напишано барање уште неам видено, а работам како адвокат
Да, мм вадел кај Македонска телевизија. Ако не можеш ти, маж ти нека оди. Многу е глупо ова ама ај, кога мора, мора.
Да, иста ситуација бев јас. Пробавме на сопругот ми рекоа не може да се поднесе. Па вадев потврда за жителство од кај МТВ.
Zdravo. Dali seuste isplakjaat paricna pomos za novorodeno dete od Opstina Centar? Dali e nezavisno od prihodite i dali znaete koj iznos e?