Едукативни центри за мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од Mariann, 2 март 2015.

1. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Да му ја смениш градинката.

На JoyJoy и macalavica им се допаѓа ова.
  2. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Градинката нека си тера, треба да имаат и активности кои не им се по "мерка", што порано го сварат овс полесно ќе им биде. Син ми сево ова, пкус знае да чита ко возрасен, свири и пее точно од три години, си одеше во градинка пред запишување во училиште. Со плачки, посебно во период од 4,5-5 до 6 ама тоа е некој развоен период кога сакаат да влијаат на двоето секојдневие и изборот на активности. Ако попуштевме да идеме само по неговите желби и потреби мислам дека немаше да научи вештини како прилагодливост, резилиентност, благодарност и др.. и ќе очекува секогаш сѐ да биде прилагодено според него. Многу ќе се разочара кога нема да биде како што сака во моментот

На mariz, JoyJoy и macalavica им се допаѓа ова.
  3. PrettyG

PrettyG Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    873
    Здраво Мајки. Дали имате искуство со Kidzz едукативенот центар за деца, од аспект на дневен престој пред и по училиште?
    Син ми ке биде прваче од Септември, па ги разгледуваме опциите - целодневен престој во училиште или класична настава во комбинација со едукативен центар.

4. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Може ли некој да ми препорача едукативен центар за деца од 3 и 3 години.

5. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    226
    Здраво. Гледам темава не е активна од лани се надевам ќе добијам некој одговор/совет. Во Охрид стартува едукативна школа од 4г до 14г Samrty Kids. Синко е 5г па сакам да го пуштам малку пред да тргне на школо, дали имате искуство?

6. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    274
    Колку време траат програмите? На тел ми рекоа инидивидуално е, ама часовите се групни, па претпоставувам има определено очекување во колкаво времетраење се совладува нивото: месец-два/ полугодие?

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Ако добро се сеќвам од септември, завршуваа мај или како школска година. Бар мојот толку одеше, после тоа лето, па почна прваче и прекина зошто многу ќе му дојдеше.
    Часовите како што пишав по 2-2,5 часа еднаш неделно (таква беше групата на моево). Тоа што ми се дошаѓаше е ако пропуштеше час, обавезно даваа термин за обработка на пропуштеното. Е сега ова беше пред 2 години, незнам дали нешто смениле во меѓувреме.

На Трепетлика му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    274
    Ти благодарам :)