^^ Мој другари и другарки и со другиот поминале прелесно, ама јас не го слушав него, така да не знам и шо е како е, а со другиот имам прелесно поминато 8 или 9ка имам. Некој да ги слушал Монетарна Економија, Економетрија, Претприемништво и мали бизниси, Бренд Менаџмент?
Здраво на сите.. Јас сум нова на форумот.. И би сакала да ве замолам за помош околу прашања за колоквиум по предметите Статистика, Маркетинг менаџмент и Финансиски пазари и институции...Дали некој се сеќава на некое прашање? Фала однапред и поздрав
Моментално сум трета година, па потоа планирам да се запишам на овој факултет. Мислам за сметководство ама уште не сум сигурна.
Леле луѓе дали знај некој кога се уписите за трета година? Сакам септември да одам покасно на одмор ама не ми текнува ич лани кога беа уписите да не ги пропуштам...
^^ Не сум баш баш сигурна ама мислам дека беа од 15 до 30 септември, јави се некако во студентски или ако одиш сега во сесијата за полагање прашај. Или некоја другарка, колешка нека ти сврши работа
Вака девојки, сакам да се запишам на економски факултет но не знам кој профил, 1,Е-бизнис 2,Менаџмент и бизнис 3,Сметководство финансии и ревизија 4,Меѓународна економија и бизнис 5,Маркетинг менаџмент 6,Бизнис информатика 7,Банкарство и финансиски менаџмент 8,Иновациски и проектен менаџмент односно кој од наведените е најперспективен, што би работела ако го завршам (ова за сите профили) кои предмети се изучуваат и сл
Кој од следните предмети да го изберам маркетинг истражување, теорија и политика на ек.развој, бизнис планирање, банкарско сметководство, бизнис логистика, управување со промени, интернет технологии, иновациски менаџмент?
Mаркетинг истражување предава Марика Башеска така ? Ако е таа тогаш избери го тој. По другите не знам кој предават
Дали некој го имал предметот сметководство на одговорноста, ме интересира каков е проф, дали има задачи и сл?
Девојки би сакала да ве замолам за услуга Ако некоја од вас може да ѕирне на огласната табла дали има прикачено некој оглас за цимерки и да ме извести по лп. Се извинувам што вака ви упаѓам ама навистина ми треба.
Да не има некој семинарска по Финансиска теорија и политика?? Такси царини, даноци нешто шо и да било ??
Гледам оваа тема е поактивна па ајде да си прашам и тука. Некоја да нема материјали за Агенција за вработување? Многу ми е итно, ако може некоја да ми помогне.Треба да правам семинарска но немам многу материјали
Луѓе оти на страната на факултетот ги нема резултатите од минатите години? За ова стипендијата сакам да си ги видам сите оценки просек да си најдам, ама резултатите има само за 2015. -.-
Кога ни проверуваа нас просек од студентски прашања, го користеа е-Индекс. Би требало да ги има оценките од сите години.
Не користиме ние електронски индекс, јас барем како шо сум информирана, користат само тие во студентски мислам. @s1a1n1d1r1a1 собери ги сите оценки во индексот а и не мора да се мачиш така да пресметуваш, која стипендија ја земаш?? Јас ја земам социјалната или прва група кај мене е со три неположени во година се продолжува, нз дали е сменето годината после нас и како е шо е. Ако не се лажам трета си така ??
Социјална да ама сега прв пат аплицирав. Абе ги собрав бев во Скопје готово. Мислам дека и да ги немав немаше никаква врска да има оти тој само кратко го виде индексот колку дали сум јас та и толку. И дали е заверен последниот семестар. Трета сум иначе да, и имам два неположени. Се напрајв, сега ќе видиме на 30ти декември резултатиии )))
Дали некоја од вас има МСС? Сакав да прашам дали ако ми е презапишан предметот мора да одам повторно на предавање, или можи директно на колоквиум?