Не учете од прашањата од Пенсил по Финансиски Пазари , учете од учебник најубо, Витанова бара убо напишано и прецизно кажано. Срцка жена
Ај помош за прв колоквиум што даваат по бренд менаџмент, претприемништво и мали бизниси, монетарна економија и ЕКОНОМЕТРИЈА.. Фалааа
Дали некој знај некој што спрема по Оптимизација на бизнис процеси (или по старо Квантитативни методи на деловното работење) во Битола?? Аман бре никој не ги знај задачите како можи вака.... Претприемништво има 25 прашања, а бренд има кажано та шо треба.
Не е проблемот во тоа што имало или немало квадрат, проблемот е што учебниците се застарени или се од новите учебници во проектот „Превод на 100 книги од странски јазици“ преведени со Гугл транслејт. Проблем е што Адријана (бабетина од 60+ години) предава Маркетинг за некоја фамилија од Јапонија која пред х илјади години ставила натпис „Производите кои не ви се допаѓаат ги враќаме“, од учебник оригинално на српски јазик од 1950 и некоја. Проблем е што грото од професорите се цел живот професори и немаат никакво искуство во одлучување во микро или макро економијата на државата. Проблем е што бараат да бубаш 500-600 страници НАПАМЕТ, и да повторуваш како па'пагал. Проблем е што нема никаква практична работа, ниту пак се работи на истражување, ниту пак се развиваат дискусии за реални проблеми. Проблем е што воопшто не се поттикнуваат студентите да решаваат логички проблеми, да истражуваат на Интернет. Проблем е што за да аплицираш за размена на студенти треба да си син/ќерка на некој професор. Проблем е што фрчат 10ки за нереално „знаење“ на студенти кои ете од некоја страна фатиле некоја „врска“. Проблем е што се пишуваат семинарски комбинирани од 2 книги и тоа е ок за одредени студенти, а за други, е плагијат. Уште да набројувам?
Го опиша целокупниот образовен систем во земјата. Не е проблемот во еден фалултет туку баш во цел систем. И то е то за жал.
Дали некој знај за прв колоквиум дали се прашања или лекции по овие предмети: бренд менаџмент, претприемништво и мали бизниси, монетарна економија и ЕКОНОМЕТРИЈА.??? Фалааа
Извини ама морав да те цитирам "Проблем е што за да аплицираш за размена на студенти треба да си син/ќерка на некој професор. " Не знам откаде ти е информацијава, ама искрено врска нема.. Другарка ми немаше фатено ни една врска до 3 година па ене ја на семестар во Италија, ќерка на професор? Ко се запишавме ни еден професор не знаеше и просек има девојчето и се, Друга колешка не од Македонија е моментално на цела 4 година во Турција, колешка од друга држава е моментално во Бугарија, други двајца колеги се вратија од Хрватска, ни еден од овие не беше ни син ни ќерка на професор, за то не прават проблем, јас се распрашвав кој можи да оди и како да оди, а не сум од влијателна фамилија За другото те разбирам скроз, јас еве стигнав до 4та година, со ниедна врска и со мој труд, ама мислам дека душата ми излезе со некој професори, али крајот се гледа, уште малце ќе издржам
Јас ко прашував за размена, ми кажаа дека Еразмус програмата е затворена until further notice. Затоа што ги пратев настаните, со сигурност знам дека една студентка од Х фамилија замина во Италија.
@plavata212 ^^ Знам дека беа екстензии на брендот од семинарската, сметководстo финансиски извештаи, а кратки бренд портфолио и бренд капитал мислам со заокружување, прелеснооо
Леле арно ти текна да прашаш. И јас то се думав. Оти многу малце материјал е некако за втор. Си реков да не не зафркни некако. @Adi888 Тебе мислам дека те знам. хаха. На факс те имам видено. Фала за одговорот.
Нема проблем ако сакате нешто друго пишете шо да и ви треба тука сум @s1a1n1d1r1a1 и јас мислам знам која си и плус комшивки сме
Хаха е па да така мислам те знам од овде негде надолуу и после слики имав случајно за шминка или нешто видено и ми заличи. Се најдовме
тие бренд екстензии никако неможам да ги најдам в учебник..бренд капитал ние за 1 колоквиум имавме, нешто за интегрирани маркетинг стратегии, современ маркетинг микс со 4С имаше?
Гледам дека различно ви има даено материјал, кај нас тие сите беа за 2, а современ микс не се сеќавам воопшто, јас учебник не ни отворив по Бренд, како поминавте на колоквиум?