Економски факултет - Прилеп

Discussion in 'Образование' started by crazylady, Mar 16, 2011.

1. Tinna.xD

Tinna.xD Истакнат член

^И мене ме интересира тоа.

2. mace14

mace14 Истакнат член

Здраво. Може некој да ми каже нешто повеќе за смерот банкарство и фин. менаџмент?

Adi888 likes this.
  3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Јас дипломирав на него пред 5 месеци :) Јас сум многу задоволна :) Е сега на секој смер има по некој заебан професор ама реално гледано не е тешко ич :)
    Со среќа ако си се запишала, тешко нема да поминиш ич :)

mace14 likes this.
  4. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Луѓе дали некој можи да ми најди контакт од деканот или да ми помогни некако ако се познава со него?

Ми издадоја уверенија дека сум дипломирала оти сакам да аплицирам Словенија на мастер. На тие уверенија треба да се мани апостил од судот ама не ги прифаќат со краток потпис од деканот. Сега треба нови уверенија со целосно име и презиме потпишано од деканот. Ме маткат на факултет а рокот ми врви!!!!!

Значи цела година се спремам за ова, и прва дипломирав за навремено да стигнам и сега заради точно 2 ебани потписи ќе ми ја уништат годината!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ве молам ако има некој контакт или можи некако да ми помогни да ми кажи оти преочајна сум!

5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Мој совет директно кај него в канцеларија, нема ни срам ни перде, објасни му ја ситуацијата со убо мислам дека ќе ти излези во пресрет, ако чекаш од студентски не чекај ич ! :) Мене 1 месец ми спремаја документи за дипломска шо се спремат за 1 ден али тоа ти е :)

6. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Абе странство беше.... Не можев да го најдам. Иначе сега мислам дека вторник ќе ми потпиши ако не одам таму и го палам факултетот и готово!

7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Сега ќе бидам втора година на смерот сметководство, дали некој може да ми каже кои изборни предмети да ги изберам, Електронско банкарство (Д-р Марјан Ангелески) и Теорија на одлучување (Д-р Љупче Маркушески), Менаџмент (Д-р Снежана Мојсовска Саламовска) и Теорија на одлучување или Макроекономска анализа (Д-р Мирослав Гвероски) со некој од споменатите, искрено не знам ни за тежината на предметите ни какви се професорите, ако има некој што ги учел предметиве што знае како е нека ми каже. :)

8. Kenzoo

Kenzoo Популарен член

Форми на деловно комуницирање да не има некој семинарска?
    Благодарам

9. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Ве молам доколку има некој запишан на мастер да ме контактира во порака имам нешто да прашам. Фала Ви

10. temily

temily Истакнат член

Здраво, дали некој има искуство со префрлање на овој факултет од друг? Моментално сум на Економскиот факултет во Скопје, па сакам да се префрлам во Прилеп. Дали положените предмети и кредити ќе ми ги важат ?

11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Да не има некој решени задачи по статистика за на испит? (Групирана статистичка серија, праволиниски тред, едноставна регресија и корелација, анова xi квадрат тест)

12. Kuzmic

Kuzmic Истакнат член

Да не продава некој случајно Анализа на временски серии ?

13. Saraa

Saraa Популарен член

Искуство да сподели некој која е процедурата за префрлање од Скопје во Прилеп, што како, се признаваат ли положените предмети????
    Хелп плс, немам мн време на располагање, мажена со дете, на работа ми претставува проблем излегувањето и губење ден од работа само за прашања.
    Секое искуство добро би ми дошло.

П.С. Од помош би ми бил и телефонски број од студентски прашања на кој креваат слушалка, а не оној дечкото кој им е снимен на централата.

14. sara7

sara7 Нов член

Ќе ве молам совет кој предмет да го изберам во 5 ти семестар ми требаат два од наведените: Интернет технологии,ревизија,Теорија и политика на економски развој,Трошоци и цени,Инвестициски менаџмент,Меѓународно стопанско право,Меѓународна економија,Производствен и оперативен менаџмент
    совет некој ????

15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Снежана Мојсовска Саламовска е супер жена, доста интерактивност вклучува, знае да се нашали, пренесува знаење..Вон факултетот имаше предавање и ептен ми остави впечаток. :)

16. Octavija

Octavija Активен член

Оваа година сакам да се запишам на овој факултет, па сакам да прашам дали е тешко дали се строги професорите и дали некој престојува во студентскиот дом да каже дали е чисто какви се собите дали има галама и сл.?:whew:

17. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

@Octavija
    Професорите не се строги, иако можеби има еден или двајца. :lol:
    Напротив, мислам дека има супер професори, креативни, праведни и отворени за соработка.
    Кога ќе споредам со други факултети е многу поорганизирано, а и воопшто не е тешко (според мене).

Единствена замерка ми е што нема активности надвор од факултетот, нешто неформално, нешто што ќе те мотивира, мене ми беше малку досадно.
    За студентскиот дом не би знаела да ти кажам. :)

Amellie13 likes this.
  18. Octavija

Octavija Активен член

Каде се плаќа таксена марка т.е на кој начин, за упис

19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Испитни прашања по монетарна економија некој да не има (или што се сеќава) да ми прати?

20. Oneo

Oneo Популарен член

Дали некој знае колку години е рокот да се заврши факултетот?