Колеги и колешки само да спомнам дека пишувам семинарски, проекти, дипломски и магистерски. Исто ако ви треба помош околу литература и тема пишете ми порака слободно, имам неколку сајтови каде се наоѓа корисна литература за трудови.
Секој факултет си има свој правилник за тоа пиши го името на факултетот и пиши правилник за магистерска
На правилникот пиши 6, на факултет ми рекоа 8. Затоа прашвам некој сега брзо што има брането ако можи да ми кажи
Ме интересира мислење за Гордана Витанова како ментор за дипломската работа.Дали на некого му била менторка да сподели искуство
Здраво заинтересирана сум за посдипломски студии на Економски пп па сакав да ве прашам како е полагањето сно писмено со семинарси и т.н
Здраво. Јас како што сум информирана полагања се на писмено и си изработуваш семинарски кој што се задолжителни за секој предмет
Зависи од конкуренцијата. Најчесто нема многу пријавени и ги примаат сите. Нека аплицира за некој од смеровите каде има повеќе места.
Запишана сум на Економски во Прилеп и сум прва година, сеуште не знам како одат работите. Сакам да прашам, полагав колоквиуми и ги паднав значи ми е многу тешко ќе одам на испит, дали испитот е потежок од колоквиум? Дали ако паднам некој испит можам да се запишам на втор семестар?
Наместо да одиш да полагаш испит можиш да полагаш поправен колоквиум во казнена сесија.Јас додека студирав беше така сега дали има измени не знам.А ако одиш да полагаш испит зависи од тежината на материјалот,предметот,професорот.
Здраво, Студент сум на Економскиот факултет Прилеп. Ме интересира колку се плаќа од втора година понатаму за упис на семестар, дали е исто како што запишав втор семестар т.е. партиципација и уште по 100 денари за некои такси таму? Исто така од изборните предмети дали да одберам кај професорката Рената предмет деловни комуницирање? Јас сум на смер Маркетинг, но ќе ги слушам истите предмети со Менаџмент трет семестар и сум по нова програма од 2022 година.
Банкарство го имам во листата на изборни предмети и тој предмет го предава Драгица Оџаклиеска. Емилија Матеска ја нема за трет семестар. Како е кај професорката Драгица?
Ја познавам поради што имаме соработка со Факултетот...вака ок ми стои, комуникативна е, сигурно и со студентите е таква.