Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Економски факултет - Прилеп

Дискусија во 'Образование' започната од crazylady, 16 март 2011.

1. darlingB

darlingB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    127
    Оф леле ! Значи ги читав постовите на првите неколку страни и просто неможам да си поверувам!
    Незнам дали сте свесни дека студирате на еден од најорганизираните и најдобрите факултети во оваа држава. Јас лично сум студент на овој факултет, сега ќе одам 3та година и немам апсолутно ни еден лош збор за било кој сегмент од факултетот.
    Лош бил, животот ви се упропастил, сте го мразеле, де бре? Па кога не учите многу јасно дека ќе го мразите факултетот, и не само овај туку било кој.
    Најдете студент со добар просек, со солидни оцени кој ќе каже било што лошо за оваа институција, па титнете ми :D
    Еве ви типичен пример, јас - во прва година не учев воопшто и не си ја сфаќав работата за озбилно, па многу јасно дека оцените ми беа 6ки и 7ми.
    Откако ми дојде малку паметот сега оваа втора година, си го загреав столчето, почнав редовно да учам и да посетувам предавања, скоро сите 10ки ми се и тоа како !
    Зошто мене не ми се погодил некој таков професор што бара пари за испит, или некој што ме паѓал а сум имала научено? Смешки!
    Преиспитајте се себеси пред да давате лоши критики за факултетов.
    Во вас е проблемот.

На Adi888, MoreNa-22, mona.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Pufche

Pufche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    38
    Сакам да прашам, вие како студенти на овој факултет.. кажете ми смер кој има помалку математика, и дали е тешка математиката на Економски факултет? -бидејќи не ми оди математиката баш, а планирам да се запишам на овој факултет.

3. someone2

someone2 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    58
    и јас планирам да се запишам на тој факултет но сеуште ми е рано :D

4. Pufche

Pufche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    38
    Исто така сакав да прашам, како се одвиваат часовите на факултетот, дали е како кај некои факултети што одат на пример од 9h сабајле до 13h па потоа 15h до 18h, одприлика.. како се одвива еден ден на студентот на овој факултет, и дали одат некаде на пракса??

ве молам за одговор, од тие што студирале или веќе студираат на овој факултет. Благодарам!

5. Extra2012

Extra2012 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Јас студирам на Економски факултет - Прилеп и сега сум трета година на сметководство, финансии и ревизија. Веднаш да те охрабрам за математика воопшто да не се грижиш. И јас бев малку исплашена за математика пред да се запишам ама го положив на прво преку колоквиуми и извадов деветка бидејќи професорката е супер и навистина може да се научи. Што се однесува до одвивањето на часовите тие започнуваат од 8h наутро и најдоцна се до 14h. Значи попладне часови нема. На пракса во прва година одев во стопанска банка, лани одев во една приватна сметководствена фирма а годинава во август ќе одам во општина.

На crazylady и Pufche им се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    Јас боже здравје ќе бидам студент тука од Септември :) , Ако ме примат..
    Ако има некоја тука шо ќе се запишва, нека ми пиши лп, па можи ќе одиме на истиот смер :lol:
    Јас се двоумам помеѓу Меѓународна Економија и Бизнис или Маркетинг Менаџмент, ќе видиме има уште малце време за размислување. :)

На Pufche и crazylady им се допаѓа ова.
  7. Pufche

Pufche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    38

Се надевам, боже здравје, можеби ќе бидиме колешки. :D

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    Ќе можи некој лани шо се запишвал да ми кажи како одат поените на смеровите? да знам на шо смер да конкурирам или то отпосле се гледа?

9. Pufche

Pufche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    38
    Економски прилеп... некој да оди ? :D

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    Бев, ги поддадов документите, шо смер си? :)

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    Женски очигледно само јас пишам во темава :D
    Ај вие што студирате таму, просветлете не нешто, ние вака како бруцоши 1година сега, како е шо е, едно друго :D

12. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Женски го заборавив мејлот како ми беше.. Според кој принцип следеше неможам да најдам ? Име презиме индекс ама каде точка, каде запирка незнам ? Ни на страната неможам да најдам бидејќи ми треба да направам нова лозинка да можам да симнам материјали.
    Ако се сети некоја нека ми кажи :)

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    што да те просветлиме освен да ти речеме господ на помош нека ти е и кога ќе дипломираш пофалисе на фемина :D

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    Сега читав наназад мислења, оти толку негативни мислења?
    Мислам секој со своето, но сепак јас мислам дека е супер и професорите се многу добри.

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    абе тие за добри добри се на почеток сите ама ќе видиме понатаму колку ќе ви бидат достапни и колку ќе ви посветуваат внимание незнам од кај си ама незнајш какво е чуството кога ќе станеш сабајле во студојте и ќе се влечкаш по афтобуси да земес потпис од професор и стигас таму него нормално го нема за да се консултираш за испит пред еден месец да закажиш и ако одеш дали ќе го најдиш сега почна затоа незнаеш и не вели секој со своето чекај назад ти е зимата...

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    абе тие за добри добри се на почеток сите ама ќе видиме понатаму колку ќе ви бидат достапни и колку ќе ви посветуваат внимание незнам од кај си ама незнајш какво е чуството кога ќе станеш сабајле во студојте и ќе се влечкаш по афтобуси да земес потпис од професор и стигас таму него нормално го нема за да се консултираш за испит пред еден месец да закажиш и ако одеш дали ќе го најдиш сега почна затоа незнаеш и не вели секој со своето чекај назад ти е зимата...

17. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    566
    јас планирам да се запишам на факултетов,на смер сметководство,финансии и ревизија.
    ме интересира како одат поените со интерните и проектната на матура.мене ми имат кажано дека проектната не е важна,меѓутоа сакам и мислење на некој студент таму.
    па некој нека ми кажи некој информации за ова и за смерот :D

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.221
    Женски на шо да обрниме поќе внимание Економија?

19. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    планирам да се запишам на овај факултет...
    може ли да ми кажете кои смерови ги има моментално?
    и дали на државната матура треба некои предмети посебно да се полагаат за повеќе поени при упис или...?

20. Extra2012

Extra2012 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Има многу студиски програми и секоја година има по некоја нова. Оваа година прв пат ги отворија студиските програми по банкарство и финансии и програмата по менаџмент и бизнис. Лани започна програмата по е -бизнис. Еве ги имаш сите на овој линк http://www.eccfp.edu.mk/tabs/view/9a70e ... 4e1bf9720a