Има ли некој што ќе седи во студентскиот? Ајде луѓеее, кај сте што ве нема бтв, оваа година машала има студенти со поприлично добар успех
^ Вие колку сте? За во студентски ми велиш или за на факс ? Инаку само јас и ти пишуваме во оваа тема
Некој искуство со професорите и предметите за Бази на податоци, Електронско банкарство, Компјутерско програмирање, Макроекономска анализа, Маркетинг, Меѓународни односи, Менаџмент, Теорија на одлучување. Кои да се земат за изборни во трет семестар?
^ Маркетинг и Менаџмент Најдобар избор , и јас сакам да се размрда темава, нека пишат постарите членки што студирале тука нешто да не бидиме само 3
сакам да ве прашам што мислите кој смер е вака полесен? јас сум на бфм ама сакам да се презапишам друг смер сега за трет семестар. и дали само сега имам шанса да го сменам или ќе можи и во трета год?
^ Смерот се сменва во почетокот на 2 година, јас тогаш се сменав од СФР на БФМ и си платив 2600 денари, не сум сигурна за цената вака нешто беше, не се ни сеќавам година дена помина , прашај си во студентски Прашајте си дали Маркетинг ќе предава Адријана Ристеска, ако предава бирај го не се думај, Менаџмент е исто боза ич нема за учење, семинарска обавезно кај неа Макроеконосмка Анализа велеа дека тешко било за учење, ама професорот бил добар, не знам никогаш не сум имала предмет кај него. Програмирање, Меѓународни односи и Теорија на одлучување не би ти ги препорачала, Бази незнам немав и немам информација за то, Електронско ми беше редовен и е многу лесно и таму нема многу за учење
А имало некој професор слушнав што барал мислам 500 евра за да те пушти да поминеш... Да не се викал Лазо.. Колку е точно и по кои предмети предава?
Инаку картички за интернет има нели се плаќаат, пред некој ден бев во тоа малото дуќанче и ми рекоа имало за 200 денари 2 Гигабајти, за 300 ден. 6 ГБ, а за 500 ден. 12 Гигабајти. Има и постпејд ама тоа нез колку се практикува, пишува на страната на Санвајерлес повеќе. Додуши за 200 денари не се исплаќа да си купиш ако многу користиш интернет бидејќи само што отварам страни по интернет еден ден истрошив околу 12%, непали да седам на фејсбук цело време или да гледам на јутуб. Да симнувам филмови па ич
Мислам дека макроекономска би било подобро. Нели меѓународни односи предава проф.Сашо Атанасоски? Дефинитивно не би избрала пак предмет кај него.
Ми треба некој од постарите феминки што студирале тука.. Маркетинг на услужни дејности сте го имале? Кажете ми шо дава на колоквиуми, оти некако најнепредвидлива ми е од сите Упатете ме...
Женски, Ми требаат есеи на теми : 1. ’Идентификување, карактеристики на претприемништвото во мали, средни и големи претпријатија’ и 2. ’Откривање на социјалниот аспект на претприемништвото’ Ако имате нешто, би ви била благодарна доколку ми испратите во пораче.
совет ако можи колешки. кој предмет да го одберам од следниве:WEB дизајн,Маркетинг менаџмент,Меѓународен бизнис,Сметководствен менаџмент,Стратегиски менаџмент?
^ од наведениве јас ги имав мм, мб и см и од овие би избрала маркетинг менаџмент. Ептен лесен предмет, кратки прашања дава на испит, проф е онака таман ако е сеуште истата.
Сега го гледам прашањево ваљда ти поминал испитот ама еве можи ќе му се најди на друг. Нас ни даваше прашања кои ги кажуваше на час точно каде се наоѓаат во книгата. А исто ги има и во копирницата кај пупуно. Не се сеќавам дали беа обележани со страници. И на кол или испит само од нив даваше, од др не. И и се случуваше да се повторат истите прашања на испити да ги дава.