Еве што ни пиша проф. Спојлер Materijalot za prviot kolokvium se prezentaciite koi se prikaceni na zephyr, kako i slednite stranici od Turban: 1. Od str. 4 do str. 31, bez case 1.1, case 1.2, Insights and additons 1.1, paragrafot "Functions of a Buisiness model na str. 22, Insights and Additions 1.2, i case 1.3. 2. Od str. 44 do str. 55, bez case 2.1. Vo sekoj slucaj, iako prasanjata za kolokvium nema da bidat bazirani na case-ovite, se preporacuva tie da se koristat za razbiranje na ostanatata ispitna materija. Kolokviumot ke se sostoi od va tipa na prasanja, povekekraten izbor i otvoreni prasanaja. Otvorenite prasanja ke bidat kratki, ne poveke od dve-tri recenici.
Барав на страната на економскиот кои насоки ги има и нешто повеќе за нив, ама не најдов. Може некој да ми прати? И кој смер се смета за најтежок?
http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/ ... odiplomski П.С. Не гледај кој е најтежок/најлесен, туку тоа што сакаш да го учиш
Дали некој ги знае задачите по сметководство од Либро?? Ако ги знае би го замолил да ми ги објасни... и сакам да прашам дали ќе имаме прашања со дополнување или само со точно/неточно и заокружување..
Во тие од либро имаш и грешно поставени задачи, можеби и затоа не ти се јасни. И ќе имаме и со дополнување и со Т и Н
Од памет ме извади LittleDevil немој вака а колку поени носат задачите и ако не ги решиш можеш ли да поминеш?
Не зна, ја на сигурно си ода од книга , од збирка, од прашањата од либро задачите ги научив, па сега среда ќе видиме што ќе бидет
Не се плашете за сметководство, првиот колоквиум е ептен лесен и мене лани 85% од прашањата ми беа од либро и од можно 100 бодови на првиот колоквиум имав 80 и нешто.. Така да не се потресувајте Да не знае некој колку групи се финансиски менаџмент? И по колку можни одговори може да има?
луѓе а сметковоство кои се задачи??? оние од 9 стр и 33 од збирката за случаевите, да пресметаш работен капитал, др што може да имаме????
Колку глупи прашања трговско право имаше алал нека им е и збунувачки ! Очекував полесно се надевав на 8 или 9 али изгледа 6 или 7 не ми бега дај боже само да сум положила . И ако може некоја колешките да каже кога од прилика има резулати и каде ги објавуват ?