На кајгана напишале дека Има резултати Трговско право на Zephyr е како да ги најдам на тоа чудо не можам да се снајдам ако најде некој ако сака нека ми даде линк
zephyr.ugent.be е страната. Треба прво да се регистрираш за да пристапиш на неа. Ке бараш после таму на левата страна една икона SUbscribe to courses, па после ECCF: E-bussines department и внатре бараш Трговско право 2012/2013 па ке кликнеш Subscribe за да се регистрираш на него. Потоа се вракаш назад, го отвараш фолдерот и внатре ке си ги симнеш резултатите
луѓе кажувајте на што да обрнам внимание деловна етика, најтежок ми е од сите, а башка и за тоа што се изнаслушав од лоши искуства со предметов. тие што го имате полагано ве молам за коментар
Со колку задачи се положува математика кај Драге? И рачуна ли на пример , пола од една и пола од друга задача ??
Со колку задачи се положува математика кај Драге? И рачуна ли на пример , пола од една и пола од друга задача ??
Зависи од професорот. Некој ако ти фалат неколку бода пуштаат на втор со враќање, пример ако ти фалеле 3 поени, на втор да имаш плус 3 од тие што треба да ги имаш за да положиш. Некои даваат да одиш на втор колоквиум со тоа што ако го положиш во испитна сесија го полагаш само првиот. Кај повеќето се оди на испит. Драге Јанев конкретно може да те пушти на втор, ама индивидуално е. Треба да одиш на увид и да бараш да те пушти. (Имаше некој пишано поназад дека не пушта затоа го спомнав него)
Со Драге не се знае ништо може да ги имаш сите решено, а да паднеш или да немаш ниедна, а да пројдеш. Се зависи од неговото расположение. Ако ги немаме резултатите поголго од две недели значи стварно ги прегледува и дава поени и за постапка, а ако ги дале резултатите во рок од две недели значи поените ги ставал од памет и ако имаш среќа ќе поминеш, а ако не...
Кај може да купам оригинал збирка математика освен у книжарата на факултетот? Колку што знам денес не работи книжарата така?
со среќа на сите што ќе полагате математика во понеделник нели треба да се носи збирка и таблица , но дали смееме да ја отвориме збирката и да си гледаме ? еве на пример немам ништо допишувано внатре ,не ми е јасна некоја задача си отварам наоѓам слична ,ја гледам постапката и си решавам.дозволено е ова или збирката си стои настрана? дали може да ме избркаат или да ми речат нешто ако видат дека листам низ збирката?
Со среќа и на тебе. Дозволено е користење на збирката и таблицата Ако имаш среќа може да ти се падне решена задача и само да ја препишеш од збирка
можи е офф-топик,ама ме интересира.дали со економски можиш да се запослиш во странство,дали ти важи димпломата,или треба да преполагаш некој испити?
Дали ако ги имам положено двата колоквиуми по некој предмет треба да полагам и испит или испит полагаат само тие шо паднале или не полагале колоквиум ?
Ако сум остаила некој предмет за испит не сум полагала на колоквиум ќе ме има на листата како падната или уопште нема да ме има?