Државно сметк. и сметк. на непрофитни организации може да се положи од прашања? Материјалот од книгата ми е несфатлив...
Прочитав дека кај Драге, конкретно за математика, може да бутне некого иако има решено се. Има нешто вистина од тоа? Не се радував за џабе, се надевам.
Можно е да не ти го прегледа па тогаш да си падната иако се си решила. Но ако е така ќе си одиш на увид
Можно е. И математика и осигурување. Математика го положив на дополнителна, а осигурување (што обично е поблаг ) прв кол. ме пушти а вториот со се решено ме бутна. За време на колоквиумот го викнав да го прашам за задача, а он ми ја сврте тетратката ми рече која беше ти, и си го повторуваше името и индексот додека излезе. Отидов на увид, ја отвори тетратката а таму се штиклирано за точно. Брзо ја затвори и ми рече дојди за 2,3 дена. Кога отидов ми рече дојди за 10мин. се вратив и ми рече ништо, дојди на испит. Ја барав тетратката и не ми ја даде. Многу ми беше криво, ама затоа на испит 9ка добив, остана со подзината уста кога ми ја пишуваше, ооо колешке каква оценка сте извадиле Нема да те има Ќе ти дадат, нема врска, збирката е за тебе Не ми се паднала задача од збирка (само елиминаторна ) ама имаше многу случаи да препишат исто од збирка и ги буткаше. На увид им викаше дека требало на друг начин да ја решат, а не само да ја препишат
Се паднав екоомија во читална има ли шанси да се препишува или да се поктажува со тој што ќе е до мене,јас незнам бидејки до сега не сум полагала во читална ))
Не би ти препорачала да се обидеш да препишуваш, ко прво самата да си се ризикуваш а и тој што ќе ти кажува. Сега има донесено нов закон, не е како порано ако те фатат да не можеш тој предмет да го полагаш 3 сесии, туку нема да можеш ниеден предмет да полагаш 3 сесии и мислам дека ни семестар нема да можеш да запишеш : ) Инаку во читална, да, полесно е за препишување, зависи како сте наместени
Зависи каде ќе седиш, самата ќе оцениш дали можеш и сепак зависи каков метод на препишување ќе користиш. Со ливчиња не би ти препорачала иако мислам дека веќе и не се практикува тој метод
Точно, сега веќе казните се многу построги и доколку те фатат цела година си одмараш од факултет... многу поризично е
Џабе и да се стави линк, не отвара дека тајна група е. Може да те адне само некој што го имаш на фб а е веке во групата.
Може ли некој да сподели некое искуство за предметот Однесување на потрошувачи? Се полага во вторник и многу ме фаќа паника незнам дали ќе имам време да го спремам, зашто книга немам фатено до денес а и не идев на предавања.
Во прва год сите смерови слушаат исти предмети - Основи на економија, Основи на сметководство, Математика и четвртиот предмет сама си го бираш.