Абе глеј, нели кога бараш од x го гледаш само тоа кај што има x, е сега кај xy во функцијата од прв извод x го гледаш тоа кај што има y и наоѓаш извод на тоа.
Треба потписи и во прва година, од секој предмет и од вежби. Значи на пр за сметководство и од Зорица или Љубиша и од Атанаско.
Ќе ве известат кога ќе даваат, имаат определено термин.. И да не ве заплашувам ама земањето потпис во прва година е нешто најкатастрофално, можеби сега ќе ве поделат во неколку групи па ќе ви олесни.. Ние кога зимавме тоа беа фешти, посебно за делењето на индекси, летаа низ цел амфитеатар хД
Јас според задачиве од вежби и од либро мислам дека не се многу тешки, барем мене не ми се, но ако бидат такви.. Нека споделат искуство постарите колешки на што да обрнеме внимание
Може некој да ми каже кој интерни предмети се препорачливи да се полагаат на државна матура за запишување на економски..фала
Мислам дека може било кој, филозофија можеш, јас тоа полагав и супер поминав од тие прашања што ни дадоа, тие се паднаа, кај нас тие знам што полагаа социологија се зезнаа малце, така да незнам за тоа.. Англиски ако не земеш на екстерен, интерно не е тешко.. Незнам што друго.. Географија мислам не е тешко многу, даваат прашања по се, така да.. Само оцени си го професорот, ако мислиш дека ќе зезне нешто ( како кај нас социологија ) тогаш не го зимај тоа
Од 10.12.2012 - 14.12.2012. Не е кажано кој професор кога, затоа биди присутна на сите предавања. Јас имам изборен Еколошки менаџмент, само за него знам дека во среда ќе биде. Било кои. Ќе излезе тоа во службен весник, само не знам кога, за сигурно да си знаеш, но сепак би требало да остане на тоа дека ученикот/студентот одбира тој што сака. Јас имав англиски, македонски, историја и географија и проектна по Англиски за ера и гробница во антички Египет. Можеш да приметиш колку ми се неповрзани со факултетот.
богами..јас проектна земав економија,предмети англиски,македонски и сега најверојатно филозофија и социологија..фала мн
Не треба да се земаат потписи од асистентите така?На кабинетот на марина и атанско по сметководство има истакнато дека не треба.Ова вази ли и за математика??
Може ли за еден ден да се заврши со земање потписи од сите професори или треба кај секој посебно на предавање да се оди?