Да не има некоја феминка информација која Финансиски менаџмент ќе објави резултати и каде? Дали ќе има повторно на страната на нет? Фала ви однапред
Некоја од постарите феминки да ми каже кој предмет е најдобар да се одбере за изборен во прва година летен семестер? Мислам дека како избор ни се дадени социлогија и организациско однесување ( што не е баш голем избор ) па од овие два кој би бил подобар? Јас се мислам за организациско затоа што социлогија баш и не ми е нешто најомилено, ама па слушам коментари во стил подобро прво да имам учено менаџмент за да го земам организациско.. Совет?
Ни едниот, ни другиот ги немам земено. Овој Социологија го одбегнував ради тоа што викаат дека професорот си бил малце чуден, есеј требало да се пишува, па знаеш, како ќе му текне нему, такви оценки си става, ако не му се допадне, може и да те бутне. Организациско може ќе треба, не може, туку секако ќе треба повеќе да учиш, викаат дека е сличен на Менаџмент, само набројуванки бубај. Али не верувам дека е нешто тешко, учиш и бар знаеш што и како ти е точно после. Јас би ти препорачала Ораганизациско, оти јас тоа би го избрала, а некоја феминка што имала некој од предметиве, сигурно повеќе ќе знае да ти каже.
Може некоја да ме посоветува на што да обрнам внимание по Основи на маркетинг за испит? Ми рекоа учи набројуванки ама на колоквиумот ништо од тоа
До passion.for.fashion. Спор ми е интернетот, и додека отидам во инбокс ќе помине цела вечност. За оваа задача зборуваше? (втората) Зачувај ја, па зумирај. Така се гледаат бројките.
Едно прашање Ги положив двата колоквиума сметководство,ама не ме задоволи бројот на поени на втор колоквиум.Сега сакам да одам на испит,а прашањето ми е дали треба да го пријавам сега како испит или ми важи пријавата од колоквиум? Денес бев кај професорот и ми рече има време ќе се договориме,не спомна ништо,а колеги што се кај Зорица им рекла најубаво да го пријавите пак
девојки може некој да ми каже кои материјали требаат за англиски 1? и што се треба да се учи? текстови и било што? ако има некоја што полагала многу ми е битно да ми каже . однапред ви благодарам поздрав
Јас колку што видов, кога ги пријавував колоквиумите во соопштението пишиваше дека тие што ќе ПАДНАТ втор и ќе одат на испит не треба да пријавуваат пат затоа што им се важи таа пријава.. Е сега, бидејќи ти имаш положено така да автоматски ќе те нема на список за на испит, така да според мене треба пак да пријавиш...
Ако имаш положено два колоквиуми автоматски ти се смета за положен предметот и ќе земеш оценка. Да одиш на испит немаш можност ако не си задоволна од поените, но можеш да ја поништиш оценката што ќе ја земеш во јануари и имаш само 1 едиствена шанса да го преполагаш после, ако паднеш - презапишуваш. Така ми беше објаснето.
Јас лани го земав предметот многу е лесен и интересен,мене лично задоволство ми беше да го спремам.предавањата се исто така интересни и нема многу материјал ,не се баш добро сеќавам ама за прв мислам дека имаше 80страни а втор 120 мислам не сум сигурна.Јас лани првиот го спремав 3 дена а вториот само 2 дена учење и го положив На колоквиум мислам дека имаше 30прашања од кои 10,15 на заокрожување исто ако знам многу што го паднаа првиот и тоа со многу малку бодови им дозволи да одат на втор.
Здраво колешки, ме интересира дали треба да се земе потпис математика за присуство на вежби за прва година? И ако треба од кого треба?
Вака прво да прашам до кога треба да се уплати административна такса во банка за испит? И кога ке има резултати економија?
Денес додека полагавме математика, асистентки рекоа дека најверојатно не ни почнале да ги прегледуваат. Денес би требало да почнат.
Јас мислам дека не е точно дека само една шанса имаш да полагаш. Можеш да преполагаш на испит за повисока оценка ама ако паднеш пак наредната сесија ќе го имаш тоа право. Најдобро е консултација со асистент/професор