Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Да не има некоја феминка информација која Финансиски менаџмент ќе објави резултати и каде? Дали ќе има повторно на страната на нет?
    Фала ви однапред ;)

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Некоја од постарите феминки да ми каже кој предмет е најдобар да се одбере за изборен во прва година летен семестер? Мислам дека како избор ни се дадени социлогија и организациско однесување ( што не е баш голем избор ) па од овие два кој би бил подобар? Јас се мислам за организациско затоа што социлогија баш и не ми е нешто најомилено, ама па слушам коментари во стил подобро прво да имам учено менаџмент за да го земам организациско..
    Совет? :)

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Ни едниот, ни другиот ги немам земено.
    Овој Социологија го одбегнував ради тоа што викаат дека професорот си бил малце чуден, есеј требало да се пишува, па знаеш, како ќе му текне нему, такви оценки си става, ако не му се допадне, може и да те бутне.
    Организациско може ќе треба, не може, туку секако ќе треба повеќе да учиш, викаат дека е сличен на Менаџмент, само набројуванки бубај. Али не верувам дека е нешто тешко, учиш и бар знаеш што и како ти е точно после.
    Јас би ти препорачала Ораганизациско, оти јас тоа би го избрала, а некоја феминка што имала некој од предметиве, сигурно повеќе ќе знае да ти каже. :)

4. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Може некоја да ме посоветува на што да обрнам внимание по Основи на маркетинг за испит? Ми рекоа учи набројуванки ама на колоквиумот ништо од тоа :^)

5. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Ти благодарам на одговорот..
    Организациско предава Дракулевски така? :)

6. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Ако е точно тоа што го пишува на страната на Економски, тој го предава. :)

7. Sephora

Sephora Популарен член

До passion.for.fashion.
    Спор ми е интернетот, и додека отидам во инбокс ќе помине цела вечност.
    За оваа задача зборуваше? (втората)

Зачувај ја, па зумирај. Така се гледаат бројките. :)

passion.for.fashion likes this.
  8. femi-n.a

femi-n.a Активен член

Feminki da ve prasam tie sto ste postarite kolku prasaanja ima na vtor kolokvium ekonomija ?

9. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Исто како на првиот, 35.

?

10. fournow

fournow Истакнат член

Едно прашање :)
    Ги положив двата колоквиума сметководство,ама не ме задоволи бројот на поени на втор колоквиум.Сега сакам да одам на испит,а прашањето ми е дали треба да го пријавам сега како испит или ми важи пријавата од колоквиум?
    Денес бев кај професорот и ми рече има време ќе се договориме,не спомна ништо,а колеги што се кај Зорица им рекла најубаво да го пријавите пак :^)

11. alekalek

alekalek Активен член

девојки може некој да ми каже кои материјали требаат за англиски 1? и што се треба да се учи? текстови и било што? ако има некоја што полагала многу ми е битно да ми каже . однапред ви благодарам поздрав

12. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Јас колку што видов, кога ги пријавував колоквиумите во соопштението пишиваше дека тие што ќе ПАДНАТ втор и ќе одат на испит не треба да пријавуваат пат затоа што им се важи таа пријава.. Е сега, бидејќи ти имаш положено така да автоматски ќе те нема на список за на испит, така да според мене треба пак да пријавиш...

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Ако имаш положено два колоквиуми автоматски ти се смета за положен предметот и ќе земеш оценка. Да одиш на испит немаш можност ако не си задоволна од поените, но можеш да ја поништиш оценката што ќе ја земеш во јануари и имаш само 1 едиствена шанса да го преполагаш после, ако паднеш - презапишуваш. Така ми беше објаснето.

14. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Јас лани го земав предметот многу е лесен и интересен,мене лично задоволство ми беше да го спремам.предавањата се исто така интересни и нема многу материјал ,не се баш добро сеќавам ама за прв мислам дека имаше 80страни а втор 120 мислам не сум сигурна.Јас лани првиот го спремав 3 дена а вториот само 2 дена учење и го положив :) На колоквиум мислам дека имаше 30прашања од кои 10,15 на заокрожување исто ако знам многу што го паднаа првиот и тоа со многу малку бодови им дозволи да одат на втор.

15. red.rose1994

red.rose1994 Активен член

Здраво колешки, ме интересира дали треба да се земе потпис математика за присуство на вежби за прва година? И ако треба од кого треба?

16. Sephora

Sephora Популарен член

Не треба. :)

17. kristii

kristii Популарен член

Вака прво да прашам до кога треба да се уплати административна такса во банка за испит?
    И кога ке има резултати економија?

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Нема датум до кога :D ќе си уплатиш ден два пред да полагаш и готово :D

19. Sephora

Sephora Популарен член

Денес додека полагавме математика, асистентки рекоа дека најверојатно не ни почнале да ги прегледуваат. Денес би требало да почнат. :)

20. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Јас мислам дека не е точно дека само една шанса имаш да полагаш. Можеш да преполагаш на испит за повисока оценка ама ако паднеш пак наредната сесија ќе го имаш тоа право.
    Најдобро е консултација со асистент/професор :)