Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Искуство од теорија на одлучување кај Благоја? :)

И да Столе на ист принцип работи како Шуклев? Бара редовност? Ова за деловно планирање..

2. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Колешки да не знае некоја од вас кој го предава сега Управување со резултати , пошо пишува на страната дека е Бојаџиовски но тој како што знам е отиден веке во пензија... ???Па ако знаете и нешто плус за предметот каков е лесен/тежок и сл. пишете :)

3. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Како изгледа дополнителна по математика за економисти кај Драги Јанев? Може ли да се носи збирка и таблици тогаш? Навистина ли ги давал истите задачи од испит што не си ги решил?

4. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Ќе одиш на увид и ќе ти каже кои теми да ги вежбаш (тие задачи што не ти се решени на испитот), на дополнителна дава 2 задачи, можеш да носиш и збирка и таблица.

taznatajbg likes this.
  5. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

За Благоја незнам, а Столе, Дракулевски-деканот и оној Леонид како и да се презиваше, се бивши асистенти на Шуклев и се негово paste. Односно, имаат исти принципи на оценување, предавање и тестирање. Значи само набројуванките се важни |(
    Пази молим ти се, за да бидеш manager мора да знаеш набројуванки :tmi: Аха, да ...

Штом е отиден или Постолов или Љубчо Ефтимов-што му беше асистент.
    Јас прашував на студентски за МЧР и тие козите таму :@ ... ух не можам да смислам ни една од нив ... викаат не знаеме ние, тоа они ќе си одлучат, дрн дрн дрн :| невоспитани.

6. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

А кога ќе ни ги дели задачите од каде ќе знае кое треба на мене да го даде(од каде ќе знае што не сум решила) и колку време трае дополнителниот? Ако решиш една од тие две задачи има ли шанси да те пушти или мора двете да ти се решени?

7. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Ќе си запише он, и пред полагање ќе ве чита и ќе ви заокружи кои 2 задачи треба да ги решите, а колку време трае нзз, не се сеќавам, најверојатно 1 саат или 45 мин..

taznatajbg likes this.
  8. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

И уште само ова и веќе не прашувам ништо да не станам досадна :$ Истите ли ги дава од испит што не си ги решила само со смењени бројки или дава некои сосема други само слични на тија од испит?

9. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Може да ти даде било каква задача од тие теми што ти ги дал, а може и скроз истата да ти се падне :)

taznatajbg likes this.
  10. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Честитки за тие што положија математика :D Ај да се пофалам и јас го откачив :D
    Иначе на дополнителна давал две задачи од тоа што не си решил на испит, и колку што имам слушнато, сега не ме фаќајте за збор, најчесто ги давал истите од испит. Е сега може нема од твојата група да ти се падне, ама од тие што веќе ги дал. Но пак кажувам не ме фаќајте за збор да не ве носам на душа :D

11. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Штом е отиден или Постолов или Љубчо Ефтимов-што му беше асистент.
    Јас прашував на студентски за МЧР и тие козите таму :@ ... ух не можам да смислам ни една од нив ... викаат не знаеме ние, тоа они ќе си одлучат, дрн дрн дрн :| невоспитани.[/quote]

А каков проф. е Постолов да не знаеш?Добар/строг , какви колоквиуми дава и сл.??

12. SnowWhite91

А каков проф. е Постолов да не знаеш?Добар/строг , какви колоквиуми дава и сл.??[/quote]
    Постолов на предавање не кажува ништо конкретно, се зафркава, збори глупости, далеку од нешто важно за предметот. А, за тестови незнам какви дава зш јас кај негов слушав Економика на претпријатија а тестовите економика тогаш ги правеше Бојаџиев. Сега откако си отиде, и економика ги смениле прашањата на испит (колку што разбрав сега положиле само 14 луѓе :| ), најверојатно и др.предмети ќе направат нешто.
    Земи си некој др.проверен предмет. Не земај изборен некој предмет каде што професорот заминал во пензија. Не се зна кого ќе стават на негово место.

13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Колешки а може ли да ми кажете нешто за професорот Драган Тевдоски статистика како предава, какви тестови дава, и дали бара оригинал книга да имаш и исто за Економика, мислам дека некој Кирил предавал, па и за него ако може нешто да ми кажете :)

14. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

^ Се знае кој професор на која група ќе предава или сеуште не? Знам дека статистика предава и Славе Ристески, па ќе видиме кој ќе ни се падне.

15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Знам само дека на е-бизнис некоја Калина ќе им предавала, а на нас другиве незнам.. Јас знаев за Тевдоски само :^) И исто имам слушнато дека Славе бил така построг.. Ама еве постарите колешки нека кажат :)

16. femi-n.a

femi-n.a Активен член

Колешки ,сакам да ве прашам сметководство на испит колку прашања има и дали се половина од првиот колоквиум,половина од вториот :)

17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Кај Драган само да одите на предавања. Кога јас ја имав статистиката, полн амфи беше, за место се тепаа кај Драган, и тие од Славе идеа кај овој. Многу добро предава, решавате задачи на предавање, едноставно нешто што ретко ќе го сретнете не Економски, некој стварно да се залага за ви пренесе знаење.

cvetce93 likes this.
  18. SnowWhite91

Драган предава екстра, објаснува многу убаво, немаш потреба од учебник посебно нов да купуваш, јас учев од фотокопија. Да си одиш на предавање кај него, ма да и Славе не дека објаснува лошо, ама така знае да каже некој коментар кој и не е баш на место.
    А за Кирил Постолов прочитај малце погоре, во претходните постови. Да не се повторувам. :) Иначе сега економика ќе предава и Стојан Дебарлиев :| бившиот асистент на Шуклев :tmi: А за тестовите економика сега ги смениле, Бојаџиев си отиде кој знае сега како ќе ви биде со новите.

cvetce93 likes this.
  19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Прочитав тоа ама незнаев дека Кирил се презива Постолов :D
    Оф мајко кој баксуз баш сега да ги сменат тестовите.. Видов и јас дека само 14 души положиле :|
    Ајде ќе видиме што како. За статистика планирав и плус да си одам на часови кај Баже најсигурно ми е така, а со економика ќе се бориме :) Имам слушнато дека не е некој тежок материјал..

20. monika1993

monika1993 Истакнат член

А резултати од дополнителниот испит по математика за колку време има отприлика ?