Колешки секоја година ли треба да одиме на пракса, лани бев ке треба ли и оваа лето? Сеуште не видеов ништо објавено за задолжителна пракса на сајтот на факултето обично објавуваат...
devojki da ve prasam sakam da idam na praksa vo banka do sea ne sum bila,pa kazete mi kako treba da se prijavam,prvo na fakultet pa od tamu me prakaat ili vo bankata prvo ???aj please koj znae da mi odgovori
Прво да најдеш банка која бараат практиканти да ти потврдат дека ќе те примат на пракса. Ќе појдеш во студентски отсек на шалтер ке ти дадат лист, ти ке треба да појдеш кај некој професор да ти даде потпис за менторство. Потоа ќе го потполниш листот и пак ке се вратиш на шалтер да ти удрат печат и толку
да но ова ти што ми го кажа претпоставувам дека е за студентите кои имаат задолжителна пракса но јас сум по стара програма имам се положено уште дипломската ми остана па додека ја спремам за ова време би сакала да одам али сепак фала на одговорот
Кај читалната. Пуштај cv-а по банкиве во нивните служби за човечки ресурси. Имаше оглас до први април за Охридска банка, за малце си го пропуштила. Види доле во огласи за пракса на страната на Економски. http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/oglasna-tabla
Здраво Ќе ве замолам да ми посочите некои книги, дела ако може од македонски автори, но може и странски поврзани со Финансиска криза, невработеност, Криза во ЕВропска унија и слично... Значи потребно ми е автор, Назив на книгата, и година на публикација (како за библиографија) ИТНООО е ... тенкју ....
Проф. Таки Фити има издадено книга „Феноменологија на кризите“ мислам околу 500ден. кажа дека е, може ќе ти помогне нешто, не знам.
Плавуша.17 фала многу ама ја имам таа... да ми посочите некој друг професор или дело за макроекономија или слично ?!?
Има ли некоја колешка што оди на предавање Организациско однесување? Да ми каже што се случува, до кај сме со материјалот, од каде ќе ни биде за втор колоквиум.. Би и била многу благодарна.
Абе овие од студентски да несе дрогираат со распоредов за сесијата? Маркетинг менаџмент и менаџмент во ист ден ги ставиле. Се по список на тие таму.
Сега сме некаде за Лидери и менаџери, теории за лидерство . За колоквиум треба од почеток до 29 стр, 53 до 93 и од 100 до 136 Јас исто имам прашање околу поништување оценка, како оди ова , што треба да се направи ?
Фала колешке за одговорот. А инаку, за поништување, оди во студентски прашај ги тие тетките, најверојатно би требале тие да знаат или да те воведат во процедурата.
Има некоја што е на е-бизнис? Ајде ако има кажете нешто повеќе за овој смер, сакам овде да се запишам.
Запиши се колешке, ако сакаш да ти се скрати животецот. Ќе ти пишам утре во ЛП конкретно, многу е сто саатот за да правам муабет за факултетот.
Колешки, дали некоја од Вас била на пракса во Комерцијална банка и поточно во кој оддел? Ме интересира како сте задоволни и дали ви даваа да работите нешто... Или ако знаете во кој оддел даваат да се работи и е најинтересно, ве молам да ми пишете, сакам да поднесам молба... Благодарам однапред