^Една познаничка откако заврши отиде на пракса таму,беше многу тешко да најде место од причина што луѓево од факултет си ги чуваат тие убави места за свои познаници но ете успеа,се утепуваше од работа и еве веќе 2 години е на пракса Туку некои информации околу апсолвентската вечер знае некој? кога,каде,колку...
За предмет што по втор пат се полага испит треба да се носи само пријава и уплатница за такасена марка или треба и нешто друго да се уплаќа плус?
Колешки, ајде малце поактивно ќе ве молам околу втората колоквиумска недела Знае некоја кога ќе дава потписи Пеце Применета и Златка Системи??
Дечки може сте пишале негде понапред во темава, но ве молам ако не ви е проблем да ми каже некој дали за пракса негде по банкиве плаќаат нешто?
Дали за пракса е битна дејноста ,големината на фирмата?Или може каква сакаме да си избереме?Еве на пример некој ако има маалско дуќанче , дали ќе може да се запише под тоа(без разлика дали ќе работи нешто или само потпис ќе земе)?и ќе мора да се склучи договор со факултетот така?не ми е јасно ,би била благодарна ако некој ми одговори
Мислам дејноста е битна, јас лани преку врски си земав од сметководствено биро ..има фирми кој ги наведува факултетот а доколку немаат они со таа фирма што ти треба тебе треба да се склучи договор. маалско дуќанче ќе не може ,пробај со некоја од банкиве... ниту јас не одлучив што како сеуште
Не е тежок, обележи си ги прашањата во книга и од таму учи ги. Оговорите од Либро не се точни, а и не ги дава истите.
Дава ли Снежана дополнителна за ако паднеш втор колоквиум маркетинг на услуги и стратегиски маркетинг?
Колешки ММБ ми остана на испит какво ви е искуството дали е потешко од колоквиумите? пак да си учам набројуванки , некако ми се чини испитите потешки ги прават? благодарам
Прашање до колеги со искуство со Митре Стојановски, МТП првиот колоквиум има 19 поени а сега на вториот за еден поен сум падната имам 15, ги имам сите поени од присуство ама немам презентација што мислите дали би можело да ме пушти? Фала ви
Не знам дали учите англиски вие, ама јас и овде да си побарам помош 1. To counterfeit or not to counterfeit? Benefits and consequences. 2. E-business vs. traditional business. Differences. 3. Do you think celebrities should get involved in international politics and economics? Why/Why not? Give examples. 4. E-mail vs. Snail mail. Differences and benefits. 5. The importance of the channels of distribution. Ако има некој состав на овие теми, нека ми пиши лп
на индексот ми напишаа дека ми е изречена дисциплинска мерка, да не полагам 3 сесии штоако кажам дека ми е изгубен индексот откако ќе ми помине казната, повторно тоа ке ми го пишат тоа?