Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. miss5

miss5 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Дали е задолжително да се иде на предавања стратегиски менаџмент и менаџмент на е-бизнис 2 ?

2. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Колешки, прочитав во една група дека можеби ќе се сменел професорот по трговско, асистентката добила статус на професор.. Дали знаете нешто во врска со ова? Баш сакав да го земам трговско, ама ако е сменет професорот, ќе биде и потешко малку.. :D

3. Maria.mar

Maria.mar Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Сакам да ве прашам за изборните предмети за зимскиот семестар (1 година) кој се најлесни и се ваѓаат убави оценки ? Што мислите за Управување со производот и Трговско право . И ако има некој од департман Менаџмент нека пиши лп :)

4. Cuculkaaa

Cuculkaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    Некој совет за маркоекономија, микроекономија и политика на социјален развој...??? Дали е потребна редовност на предаванје и на кој предмет треба повеќе внимание да се посвети...???

5. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Управување со производот не е во 1 семестар, Трговско е релативно лесен предмет, слободно земи го :)

Воедно да прашам, Демографија како е на колоквиум,а како на испит ?

6. Maria.mar

Maria.mar Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Благодарам :)

7. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Може некој да ми каже меѓу кои предмети изборни се бира за прв семестар а и да ме посоветува за нешо полесно,јас сум на смер сметководство и ревизија.А да и дали на запишувањето утре се плаќа цела сума на пари 200 евра од државна квота или на рати ?Како иде тоа :D

8. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Трговско право, Е бизнис, Деловна етика и Еколошки менаџмент. Првите два се најдобар избор :)
    Околу плаќањето, се плаќа 100 евра сега.

9. la.lori

la.lori Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    6
    Се мислам помеѓу Деловна етика и Еколошки менаџмент?Барам мислење и некој кој има искуство со ова да ми каже со кој можам да поминам полесно :D

10. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Јас лично немам искуство со овие, ама имам другарка што беше на еколошки и другар на деловна.. Другаркава многу добро помина на еколошки, на колоквиуми си го положи, а другаров на деовна уште нема положено, потежок предмет бил, и плус на испит во јуни сега ги зезнал малку, им рекол дека ќе биде на заокружување а им дал на пишување прашања.. Така да јас кога би бирала меѓу овие два, дефинитивно еколошки :)

11. la.lori

la.lori Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    6
    Благодарам на советот..Прелистав малку наназат на оваа тема и гледам некој дават лоши коментари за еколошки некој пак за деловна етика ... и навистина сум во дилема .. во секој случај ти благодарам очекувам да добијам и некој други мислења :)

12. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    ^Абе глеј, ни еколошки не е некоја најдобра алтернатива.. И јас се мислев за него ама бидејќи сега имам и друг избор го оставив тој. Е сега ако изборот ти е само овие два тогаш мислам дека е подобар еколошки. Претпоставувам прва си, ги имате и трговско и е-бизнис, ако не си надворешна трговија можеш трговско да го земеш, лесен е многу на заокружување со еден точен, а ако сепак ти остануваат само овие два тогаш јас мислам еколошки ама ете нека ти каже уште некој мислење :)

13. la.lori

la.lori Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    6
    На Надворешна и прва година сум инаку не би се мислела би земала Трговско право :)

14. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Што мислите за ФПИ за изборен предмет,ми делува најинтересно од сите? Сепак ми треба некој полесен предмет :D

15. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Колешке немој да земаш за изборен предмет што е задолжителен на некој смер. Одбери си некој од листата на тие што се само изборни , полесни се.

На fournow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Тогаш ми останува Демографија,знаеш можеби каков предмет е? Да слушнав дека не е тежок и немало многу материјал, ама сепак не сакам предмет кој нема да биде разбирлив или досаден за учење. Радо би учела повторно Економија отколку Трговско право :D

Ако знаеш какви се колоквиумите или пак испитот пиши :)

17. lav4ence.e.e

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Лесен е, земи си го. Пишав пред неколку страни за него, прелистај ке видиш. :)

18. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Гледам си пишала дека бодови за редовност добиле само тие што биле на повеќе од 80 % од предавањата, е сега тоа мене ќе ми биде проблем на пример зашто ми се поклопува со менаџмент и маркетинг :)

19. lav4ence.e.e

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Епа сега ке калкулираш некако со предавањата , тебе како ти одговара :) ама во секој случај не се задолжтелни...

20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мене ме интересира колку бодови се добиваат ако си на 80% од предавањата?