Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Јас мислам дека прво електронски ќе пријауваме семестар (бираме задолжителни и изборни предмети), па потоа на студентски ќе се запишуваме со сите потребни ствари. Ако ви текнува и втор семестар така го пријавувавме.
    Од понеделник натака би требало да има подетално известување околу запишувањето на студенти во втора, трета и четврта година.

2. fournow

fournow Истакнат член

Знае некоја нешто за Методи на продажба? Ме интересира дали има списоци и плус поени од редовност? :)

3. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Јас баш сега отворив на iknow и имаше опција да се запише зимски семестар и предметите беа дадени, така да најверојатно веќе може да се пријавува :)

SimplyElegant likes this.
  4. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Ние од 1ва треба ли да запишуваме зимски семестар екектронски ?

5. cvetce93

cvetce93 Популарен член

^ Па колку што се сеќавам мислам дека запишувавме ние и зимски семестар лани.. така да ваљда ќе треба :)

6. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Благодарам на информацијата :rofl:

7. SimplyElegant

Јас мислам дека прв семестар не се пријавува електронски. Вие денес и утре запишувате семестар директно на студентски, затоа што сеуште немате i-know профил кој што ќе го користите за пријавување на семестри и испити, електронски индекс итн... Знам по нас лани, мене ми стигна меил со корисничко име и лозинка за i-know откако почнавме со предавања.

8. cherry91

cherry91 Истакнат член

прелесно е, јас лани го слушав се учиод презентации негде 12 се за цел семестар мали се интересни, се прави проект со презентација и максимум се 20 поени од него и 10 поени дава од активност на час..да кажеш по нешто...не бара редовност...јас не идев на сите предавања на 5 да имам идено во цел семестар имам 9ка ...само од колоквиум максимум поени стоможеш да извадиш се 70...20 од проект..10 од активност....како и да е препрелесно е .....

а за АГРАРНА некој да не знае нешто

fournow likes this.
  9. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Си заглавив со изборен предмет. |( Дали може ако дојде до презапишување да го заменам со друг изборен што се слуша во истиот семестар ? :(

10. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

^ Јас кога студирав, не можеше да се смени предмет. Не знам дали е сега сменето. Мислам дека постоеше опција да се плати да го смениш, ама не сум сигурна. :)

11. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

http://www.eccf.ukim.edu.mk/Articles/News/167
    Објавено е за пријавување на зимски семестар и колку треба да платиме.
    А зошто го нема во избор на задолжителни предмети финансиски пазари и институции?

12. SimplyElegant

Кај мене го има. Колку што знам на финансиски и на сметководство им е задолжителен, па би требало и кај тебе да го има.

13. Cuculkaaa

Cuculkaaa Активен член

Некој совет за макроекономија-предава Трајко Славевски, микроекономија-Николовска Наталија и политика на социјален развој-Христов Ристо...???

14. elena6

elena6 Истакнат член

И јас не можам да го пријавам финансиски пазари и институции, а сметководство сум. Најверојатно проблемот е во iknow.
    Што се однесува до изборниот сакав да го земам демографија, но предавањата 2 дена ми се поклопуваат со основи на менаџмент. Од една страна Шуклев бара редовност, а од друга сакам да присуствувам на демографија за дополнителните поени. Што би ми предложиле да одберам друг предмет или да го земам демографија и да се откажам од поените?

15. SimplyElegant

^ Јас најверојатно ќе си го земам Трговско право, лани не го земав.

Инаку вие што сте на смер сметководство и ревизија за проблемот околу ФПИ известете ја студентската служба. Сигурно ќе го решат проблемот со i-know системот. Не мора да брзате со електронското пријавување имате време до десети септември.

16. kristii

kristii Популарен член

ај некој да ми кажи за финансиски менаџмент втора година за предметите: Финансиско сметководство дали е онака како не сметководство лани? Финансиски пазари и институции и макроекономија? Дали се бара редовност,дала даваат за нешто поени?

17. tinkerbel33

tinkerbel33 Истакнат член

Sakam da prasam vo vrska so kreditite kako odi toa? Posto sea ke bidam prva godina i ne mi e bas jasno :?:

18. cvetce93

cvetce93 Популарен член

^ Секој предмет ти носи 8 кредити, на крај за да можеш да дипломираш мораш да имаш освоено 240 кредити односно положено 31 предмет. Во еден семестар можеш да запишеш најмногу 35 кредити или ако имаш просек над 8.5 можеш до 40 да запишеш :)
    А за плаќањето по кредити за вас сека во прв семестар не важи, фиксно ви е 100 евра за државна и 200 евра за приватна квота :)
    Друго нешто ако сакаш да прашаш слободно пиши ми ЛП. :)

tinkerbel33 likes this.
  19. televizor1111

televizor1111 Активен член

Има некој бруцош кој се запишал е-бизниз? :))))

20. televizor1111

televizor1111 Активен член

Се запиша ?? :D