Колешки може некоја да ми каже нешто повеќе за: -Меѓународни организации и интеграции -Методи на продажба -Однесување на потрошувачите -Основи на дигитална економија -Основи на маркетинг -Политика на социјален развој Кој е најлесен?
Nekoja informacija za Angliski 1 lesen tezok, dali druga profesorka ke ima? kako se polaga so zaokruzuvanje? fala odnapred
За Методи на продажба многумина кажуваат дека било прелесно. За останатите што си ги набројала иако ги немам слушано како предмети а сум слушала многу коментари за нив не би ти препорачала да избереш од нив ко прво од причина што сите тие се задолжителни предмети на некои смерови и нормално потешки се, а овој Методи е само изборен, така да...
Сега ќе бидам прва година, сметководство и ревизија. За изборен го одбрав трговско право. Ќе може некој да ми каже дали е лесно, дали идењето на предавања е морално и сл..? Фала
Lesno e..minatata godina ne bese zadolzitelno da se odi..ama od ovaa e staven kako zadolzitelen predmet za nadvoresna trgovija pa ke vidime kako ke bide..
Јас како што знам Трговско право отсекогаш бил задолжителен на департман Надворешна трговија. Инаку јас ќе бидам втора година (на Финансиски менаџмент) и планирам Трговско да го земам за изборен. Гледам најголемиот дел од генерација ќе го земат Демографија па сакам да прашам некој од постарите колеги да ми каже кој од овие два предмета е полесен?
Колешки може ли да ми кажете нешто повеќе за Маркетинг менаџмент, Управување со производот и Промоција? Фала однапред.
Промоција - според мене предмет со средна тежина, колоквиумите беа само на заокружување со повеке точни одговори. Материјалот е доста интересен за учење, единствена замерка е тоа што има многу поделби.
Ne ne od ovaa godina e mesto osnovi na menadzment zatoa nie vo prva godina ne mozevme da go zememe kako izboren
Има некоја феминка што е зачленета во АИСЕК?? Да ми објасни нешто повеќе *се мислам дали да аплицирам, па ми треба да знам кои се предности, а кои недостатоци
Јас сум член на АИЕСЕК. Може ова е малку оф топик ама накратко ќе напишам затоа што гледам има заинтересирани. Spoiler Не дека сум член, но членувањето во таа организација има голем број на предности. Запознаваш нови луѓе и оформуваш голема мрежа на контакти, одиш на конференции, учиш работи што не можеш да ги научиш на факултет, работиш на проекти итн... Инаку на форумов постои и тема: obrazovanie/aiesec-t1762/?hilit Доколку ве интересира нешто слободно пишете ми ЛП.
Утре работат ли студентски,и ако може некоја колешка да ми каже молбата за промена на департман треба да се поднесе во студентски? Од каде се зема молбата?
Здраво на сите! Дали ке може некој да ми каже нешто повеќе за смерот Монетарна економија финансии и банкарство-постдипломски односно дали се полагаат предметите на колоквиуми, дали се со заокружување или раскажување, кои предмети се подобри да се изберат, какви се професорите... се ме интересира па ве молам споделете искуства, многу ми е важно бидејки се наближува уписот. Поздравчиња до сите
ж Еден другар прашуваше, молбата сама си ја пишуваш, а за кај се предава не сум сигурна ама мислам во архива... не ме држи за збор за ова. Само сигурна сум дека сама треба да ја напишеш така му рекле
Молбата ти сама ја пишуваш. А студентски на Економски не работат за викенди. Тие со 300 маки отвараат од 12 до 2 за време на работни денови (освен нели кога се уписи)
Фала ви,се надевам дека нема да биде проблем што во вторник ќе поднесувам молба,затоа што после само до четврток имам време да запишам семестар
Ќе може ли некој да ми објасни малку повеќе околу презапишување на предмет? Во државна квота сум, и треба математика да го презапишам, меѓутоа никаде не најдов информации за цената, и дали ќе треба уште некој документ за тоа, дали на посебна уплатница треба? Благодарам однапред
Нема некоја посебна постапка. Ќе си го презапишеш математика и уште 3 предмети (предност имаат задолжителните) и ќе платиш 6560 денари, како и сите во државна квота.