Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Да ве прашам, на ФПИ, Макроекономија и Финансиско сметководство да идам на предавања? Ќе имам некоја корист? Мислам, се учи ли од предавања? Посебно финансиско Љубиша ми предава, а како што го знам од лани еднаш што отидов како успорена снимка предава колку и да сакав неможев да го пратам |(
    Или да си терам на вежби само?

2. fournow

fournow Истакнат член

^ Како што ми кажаа ФПИ и Макроекономија е добро да се иде на предавања, а за финансиско мислам дека нема потреба да одиме, го знаеме Љубиша каков е :lol:

Ако има некоја колешка пишувано молба за промена на департман нека пише отприлика како треба да се напише, да не испаднам смешна :D

3. kristii

kristii Популарен член

Исто да прашам за финансиско сметководство дали е пожелно да се оди на приватни часови или се учи и од вежби.По што напредавање џабе се оди кај Љубиша барем од вежби да се научи.

4. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Немаш потреба од приватни часови. Иако учебникот изобилува со печатни грешки, сепак е добро објаснето и примерите се сфатливи.

kristii likes this.
  5. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Да не знае некоја од колку отвораат студентски утре? Едни викаат од 10, други во 12..

6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Има некој да ми каже некој нешто повеќе за маркетинг преку повеќе канали?

7. fournow

fournow Истакнат член

Знае некоја колешка сега кога ќе ја земам молбата т.е одговорот, од студентски на кој шалтер треба? Кај новиот или стариот департман?
    Мене само ми рекоа дојди на шалтер на департман,а на кој департман мислеа :D

8. kristii

kristii Популарен член

Па вајлда на департманот на кој што си запишана.

9. booster

booster Активен член

едноставно прашање..
    демографија или методи на продажба? нешто подетално за двата предмети, какви се колоквиумите заокружување или отворени прашања, дали е задолжително присуството... Благодарам однапред!

10. mirandaa

mirandaa Форумски идол

..Сега почнувам прва година,на смерот сметководство и ревизија,и ме интересираше ако може да ми каже некој како идат поделбите на групите на студенти за предавања,и дали можат истите да се сменат накнадно,на пр ако сакаме во друга група да се префрлиме (поради друштво најглавна причина :D )..Фала однапред :*

jelly888 likes this.
  11. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Можеш да си одиш на кое предавање сакаш, предметите се исти, матријалот ист :) Кога ти одговара тогаш оди, не е проблем :)

12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Суперрр чим е така ..фала мн :) :)

13. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Пазарна цена на збирка и таблица математика од лани ? по колку ги давате отприлика да не испаднам скапџика :D

14. elena6

elena6 Истакнат член

Дали ФПИ, финансиско сметководствои и методи на продажба мора да имаме оригинал книга или може и со копија?

15. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

^ За ФПИ сум сигурна дека не мора оригинал, исто МИСЛАМ и за фин.сметководство (ама не сум сигурна), за другиов предмет не знам..

elena6 likes this.
  16. kristii

kristii Популарен член

методи на продажба разбрав дека се учи од презентации како трговско лани.

17. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

И една феминка што прашуваше за промена на изборен предмет - се поднесува молба за изборен предмет, ако ти ја одобрат, плаќаш 1000 ден.и можеш да го смениш :)

Исто така, кога одите да упишувате година, одете со пополнет индекс, односно напишани предметите што ги запишувате, затоа што денес чекав точно пола саат еден колега пред мене со 2 индекси, затоа што немаше ништо пополнето. И нормално јас кога дојдов на ред, завршив за помалку од 2 мин. :!:

18. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Ако некоја продава книги за прв семестар нека ми пише цена во лп. Може понуди и од поединечни учебници, збирки и сл. :)

И некој нека ми каже отприлика колку пари ве чинело да ги купите комплет книгите за прв семестар на старо лани? (оригинал збирка и таблици математика и оригинал збирка сметководство, другите копии ) Да не ме одерат. :D

Или пак од тие учебници што ќе земам копии да си ги купам нови од Либро барем да не ми бидат подвлекувани и шкртани внатре? Што ми советувате?

19. fournow

fournow Истакнат член

Можеш слободно да си земеш копии од Либро по сметководство и економија,а математика ќе ти требаат збирката и таблиците да не бидат копии,затоа што ќе ги носиш за колоквиум. Учебникот по математика воопшто не го земај,немаш никаква потреба :)

20. Blondydevil

Blondydevil Истакнат член

Продавам математика збирка и таблица и плус, гратис учебник и материјали од приватни часови :) Заинтересирани во ЛП :*