Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Heloise

Heloise Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Можно ли е да се поклопуваат предмети или до распоредот е? Деловна етика и Математика за економисти се поклопуваат во понеделник. Двете се од 8 до 10. (За прва година ова)

2. monika1993

monika1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Може да се поклопуваат. Математика не бара присуство и немаш потреба да идеш а деловна етика незнам не го имав тој предмет

3. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Кое издание треба да бидат збирките и таблиците математика? Ми рекоа дека Драге прифаќал издадени од 2008 па навака. :)

4. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Јас како што знам Драге секоја година вади нови збирки, а едно од друго издание се разликува само по корицата и евентуално неколку задачи, но тоа е незначителна бројка. Многу јасно дека него повеќе би му одговарало да се купува најновото издание, но не прави проблеми ако имаш постаро издание. Најважно е да бидат оригинал.

На Angelceto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jelenaaa

jelenaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    во колку часот треба во понеделник да бидеме таму и ке имаме ли предавања или...? ке ми објасни некој пошироко :$

6. monika1993

monika1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Во понеделник треба да бидете таму во 11 саат и само ќе ви ги поделат индексите а на предавања ќе си идете од вторник споредот распоредот :)

7. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Едно прашање :) За изборен предмет сакам да прашам дали некој го имал аграрна политика ??? Да ми објасни каков е тежок лесен итн колоквиумите на заокружување се или на пишување.? Однапред благодарам..

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Прва година сум и го земав трговско право за изборен. Знае некој да ми каже колку пати неделно ќе имам предавања по овој предмет?

9. monika1993

monika1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Во вторник и четврток од 4 до 7 во А4. Минатата година не бараше присуство незнам за оваа година :)

10. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Според мене немаш потреба да одиш на трговско на предавања, џабе ќе тепаш време, за тоа време можеш дома да си подучуваш. Е сега викаат лани кажувала на крај прашања од кои некои се паднале на колоквиум, јас незнам за тоа затоа што на предавање бев само на првото и последното за потпис, мада истите тие прашања и во либро ги имаш :)

На Elena69221 и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  11. Cuculkaaa

Cuculkaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    Dali ima nekoja feminka so prodava knigi makroekonomija, mikroekonomija i politika na socijalen razvoj...???

12. Obu

Obu Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Продавам МАТЕМАТИКА комплет збирка таблица и книга :)

На sarki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower-1992

flower-1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Jas prodavam politika na socijalen razvoj :)

14. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Утре имам прв час во 8 часот. Во колку треба да отидам да си фатам место и што ако закаснам или нема место може да се остане на час или не?

Поглупави прашања не можев да поставам. :worried:

15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Не се секирај и јас првите денови бев луд збуњен нормалан :D Ако си од 8, 15 за 8 глеј да си таму, а и да закасниш не е проблем можеш да останеш на предавање не е проблем тоа :) И ајде со среќа со лесно да ти оди :*

16. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Не се глупави воопшто :) и мене истото ме интересира ,сосема е нормално вакви прашања да поставуваме ние од прва год..дур се вклопиме :) :)

17. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Зависи што предавање имате :D Ако е економија, ќе биде фул уште пред 8. Принципот е - кој прв дојде, фаќа место за сите :P Инаку 8.15 ќе ви почнат предавањата, така се скоро сите, ако пишува 8 точно :)

18. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Математика ми е прв. 8)

19. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    Јас не сум на економски ама и на факултет е вака како во основно, со фаќање места и други глупости? :^) Да не треба на секое предавање на исто место да седиме, или да чекаме професорката да не распоредува каде |( :D

Кај ќе биде слободно таму седнувајте.

20. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Можда малце глупо прашање али бруцоши такви сме,изгубени...Прва година сум сметководство и ревизија и го избрав трговско право за изборен..И сега на распоредот гледам најдоле дека е во вторник и четврток од 4 до 7 саат...Тоа важи за нас така?Дека најдоле ги пишува изборните под распоредот на четврта година па ај...да прашам :D И треба да се седи сите три часа утре?:/