Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Јас мислам дека е грешка.. не е можно изборен предмет да трае повеќе од редовен. Три саати ли ќе слушам трговско? нема шанси. И да не е грешка, секако дека нема да одам. Мора да се штеди на време, а не цел ден на факултет да го поминам :D

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Распоредот важи за сите. Инаку за седењето на предавање не знам што да ти кажам. Јас сум втора година и го земав трговско за изборен ама јас не планирам да одам на предавањата. Како што знам до сега присуството не било задолжително, така да ти си знаеш. Можеш утре како за прв ден да одиш, чисто да видиш што и како е, но не мора да седиш до 7, а и чисто се сомневам дека некој ќе седи да предава до 7 саат. :)

Кога сме кај распоредот, мислам дека намерно е ставено од 4 до 7 за да неделно испаднат вкупно 6 часа, а ќе се држат само 4. (Од 4 до 6)

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    ^ Да, и јас мислам т.е.и јас кога студирав - некои професори ставаа блок предавања, за да се одржат само еднаш неделно. Морам да признаам во прва година бев редовна на предавања, ама многу повеќе одев заради друштво, многу колеги ми беа од средно, а и запознав доста нови. :)

Јас лично, никогаш не сум научила нешто на предавање, зборувам за предметиве кои се предаваат во големи групи, во амфитеатри. Но, предметите кои беа само за мој смер (е-бизнис) и кои се одржуваа во лабараторија, ги посетував и учев на самите часови, затоа што голем дел се во компјутерска лабараторија и се прават практични вежби. :)
    Исто така, ќе си ги запознаете колегите од смерот, во амфитеатар е малце гужва. :)

4. Andola

Andola Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    Сметководство на јавен сектор за изборен ? :)

5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    До која глава треба за прв колоквиум по Економетрија ?
    Задачи паѓаат ли ?

6. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Да ве прашам за демографија... ако не правиш проект може да се фати добра оценка само од колоквиуми?

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Кој продава оригинал книги за финансиски менаџмент 3 семестар нека ми пише ЛП да го прашам нешто.

8. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Економија новото издание од која генерација е воведено, да го барам на старо? И чии предавања се подобри, оние на Предраг или на Таки?

9. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Ај некој ако бил на демографија денес да пише како било, што кажале?

10. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Па ништо посебно за матријалот збореше што како, рече дека на сите ќе даде потпис без разлика дали иделе или не ( за плус поени не спомна ), рече да се договориме кој ден да имаме штре едно предавање Демографија со тоа што еден ден ќе го немаме, и најверојатно ќе биде две предавања во среда а четврток или вторник ќе немаме, исто спомна и за презентации утре ќе сме се запишувале за теми и затоа и прашав сега јас дали без презентација се фаќа добра оценка :)

Инаку да можеш на старо да си ја купиш, а можеш и копија. А за предавањата добро предава и Предраг, ама Таки си е Таки ;)

11. shy

shy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Колешки, ќе биде ли проблем ако ФПИ и Макроекономија користам фотокопии?? :)

12. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Цветче јас на едниот колоквиум извадив максимум бодови а на другиот имав 5-6 поени помалку од тоа и ми пиша 8ца, а немав ни презентација ни присуство. :)

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Макро не ни можеш оригинал да купиш, тоа е превод од овие на владата, а ФПИ не прави никаков проблем, и така не ти треба учебникот за предавања.

На shy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jelenaaa

jelenaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    трговско право книга ке ми треба ?

15. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Кажете ми дали деловна етика бара присуство на час и дали дава дополнителни поени од тоа, дали има презентации и сл? Како ми препорачувате да го полагам на колоквиуми или на испит? Како може да се извади подобра оценка? Ако не правам презентации дали може да извадам добра оценка само од колоквиуми? :)

16. sarki

sarki Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    вака јас сум нова на форумов и сум прва година на економски па имам проблем со наоѓање на книгиве..на старо кај што продаваат нема. Имаше само една основи на економија ама кога отидов да ја купам више ја имаа продадено :( па ако има некој што продава или знае некој што ги продава книгите слободна нека ме исконтактира :))))) поздрав

17. monika1993

monika1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Продавам математика таблица и збирка и книга основи на економија :)

18. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    Не ја бараат книгата можеш да ја земеш ако сакаш али се поминува со презентациите и прашањата од либро :)

19. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Единствено ако сакаш 10ка да имаш.
    Ама би ти препорачала да си ги земеш од Либро и Зоки прашањата што се паѓале на претходни колоквиуми/испити. Мислам дека и ти беа одбележани кои се точните одговори. Таму има доста прашања кои ги нема во презентациите, а мене (лани) ми се паднаа добар дел од нив.

20. Heloise

Heloise Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Го имаш во Либро изданието од 2010. Ако не ти е авторот професор слободно земај си копија, наместо да даваш 1500 за оригиналот. 400 ден е