Здраво колешки Ме интересира дали може да се научи (да се сфати) од книгата математика или за џабе ќе ја купам ? Има ли појаснето задачи или само задачи за решавање се ?
Не идев на часови ама ги зимав тетратките со задачите што ги решавале кај Баже, си ги фотокопирав и ги вежбав тие и си поминав. Или иди на часови кај Баже или фотокопирај. Според мене тоа е решението
Некој да продава книги за прв семестар, основи на економија, математика заедно со збирка и таблици и сметководство. Трговско веќе ја набавивме. Пишете ми ЛП.
Колешке , во книгата ти е појаснето начинот на решавање на задачите ,како оди тоа чекор по чекор . Ако го нема тоа во книгата тогаш каде би го имало?? Е сега не се секавам точно дали во книгата или збирката имаше решено на пр. една задача и подолу се дадени исти или слични задачи на неа за да ги решиш сам.Е сега ако разбираш добро математика валјда ке се снајдеш во решената задача како е дојдено до решението,а ако не, тогаш секако ке ти треба книга..
Јас книгата математика не ја ни отворив, буквално така ми стои. Ама одев кај Баже и ептен од него разбирав убаво, на час од Драге нема шанси да се сфати, единствено ако добро си разбирате математика тогаш книгата ќе е од помош, а за таквите како мене само приватни часови
Jas koa go imav ne barase prisustvo ama toa bese pred 4godini imase samo edna mala skripta i se ucese od nea na pamet i taka se polozuvase
Ама тогаш мислам дека предавала некоја професорка, сега предава Леонид Наков. Ако некој знае нека ми пише дали треба редовност за овој предмет и дали треба презентации и сл?
А кој е тој Баже и како да дојдеме до него ? барам професор/ка за приватни часови математика што стварно убаво ке ми појасни се,затоа што од предавањата кај Драги ништо скоро не се сваќа
Баш делеја флаери на фах со бројот од баже 077 550 539 ете тој е E сега јас барам книга на старо економија ама со кафеави корици( зачувана, да не биди лом) , а не со црвени, ако некоја има нека пиши ЛП
Баже е поранешен студент на Економски (на сметководство мислам дека беше). Ги држеше и вежбите математика. (доколку е на постдипломски можно пак да го стават) Иначе дечкото предава многу добро, вчера низ холот на факултетот делеа флаери од неговиот број и на некој Филип.
Jas minatata godina go zemav kako izboren ama po 2 nedeli go smeniv..barase redovnost i pustase spisok..za prezentacii nesto spomna ama kolku praele neznam..inace dava prasanja na zaokruzuvanje, dopolnuvanje i otvoreni prasanja..i mnogu bara ucenje..znam nekolku kolegi se iznamacija za da polozat..
Мислам дека нема да држи вежби, баш лани збореше дека немал време за тоа, ептен има секој ден групи за математика часови. Иначе стварно ако сакате кај него не се мислете, нема да најдете некој што подобро предава, башка и опуштен си е на часови супер е
Вчера имаше ли деловна етика дали знае некој од групата на над. трговија, е-бизнис и маркетинг од прва година, и што правевте? Ве молам кажувајте ако знае некој :/