Ми дадоа број од некој си Ѓоргиоски Петар незнам како предава ама јави се види 075 24 74 78 и 070 519 693
koleski ima li nekoi prasanja makroekonomija sto se pagaat da se najdat vo libro ili negde..? ova knigava ne se uci po nerazbirlivo nesto ne sum videla :/ inace izvinete za latinica od mob sum
Прочитав низ темава дека првиот колоквиум по сметководство се положувал со учење само на збирката. Дали треба да се учат само тие прашањата што се за проверка на знаењето (прашањата Т/Н, на дополнување и тие со заокружување) или треба да се учат и тие примерите за изработка на биланси, дневници?
Имам изборен е-бизнис. Многу се жалат од колегите имало многу англиски и било тешко . Некој што е на тој смер или има изборен е бизнис , нема ми одговори како е ..... Дали е подобро деловна етика ? Ви благодарам
Здраво до сите на форумов, сакам да прашам дали некој има што е на постдипломски на сметководство и ревизија на Економски факултет? Или пак има некој близок од кој слушнал информации околу овој смер за постдипломски? Ме интересира како е на овој смер? Позз
За првиот колоквиум можам да кажам дека беше ист како од либро.Немаше ни биланси ни дневници.Само теорија.
Ќе може ли некој да ми каже во врска со полагањата и учењето за колоквиумите по основи за сметководство,-=- за економија и трговско право за прв семестар ..Дали мора се од книгите да се учи или има и др полесни начини ,и колку време отприлика пред колоквиум е доволно да се почне да се учи за солидна оцена(8,9)...фалаа однапред
Времето зависи од тоа тебе колку време ти треба да сфатиш, да научиш кај секој е инидивидуално. Некои ушат два дена пред колоквиум и вадат убави оценки, некои цел месец предходно учат со ред. Инаку од книга ќе учиш како и да е ( освен трговско може и од скрипта),економија убаво книгата разбери ја не на памет, сметководство збирката реши ја и научи исто од неа се паѓа доста, и како помош земи си ги прашањата од Либро за сите предмети, колку толку помагаат, ако ништо друго да видиш како ги прават прашањата на кој принцип.
Ги има ли некаде резултатите од уписите ? Се утепав од барање неможам да најдам , а ми треба за да проверам нешто важно ?