Може да се случи под г) да ти биде „Сите дадени одговори се точни“ па тоа да биде точниот одговор. Иначе, макро секогаш давал со еден можен точен одговор.
Ај женски некоја да кажи за колоквиумот економија дали се поминва лесно и дали се паѓаат прашања од либро ? На што треба да се обрнии повеке внимание, дали има дефиниции да пишиш,некои викаат дека давал мн графикони и трабало да се објаснат ? Ајде малце помош за нас изгубените германчиња што сме оти почнува да не фака срав
и мене истото ме интересира за економија,но и за трговско право ,дали е доволно само од скрипта да се учи и од прашањата??:/
Eкономија дава претежно логични прашања на кол. така да материјалот треба да го учиш со разбирање. Исто и графиконите треба да се знаат убаво, јас кога го полагав имаше доста од нив. За прашањата од либро не знам дали се пагаат од нив и колку , но не е лошо да си ги прочиташ .
Како што кажа феминката, економија не треба да се набуба на памет туку да се разбере што се чита. Дава логички прашања, со еден или два точни и треба убаво да размислиш што си учел и да го примениш знаењето. Нигде нема да најдете конкретно прашање од учебник извадена реченица. Инаку за од Либро.. и на колоквиум може да се паднат неколку ама мислам дека не е доволно тоа за да се положи, а на испит се паѓаат доста, еден другар 7 извади само со прашањата.
Може ли некој да ми каже до каде е прв колоквиум Англики 1, од книга ли само ќе ги читате текстовите или нека сподели било каква информациија за предметот. Поздрав
Дали од колоквиуми и активности можат да се извадат високи оценки по Финансиски менаџмент? Слушнав муабети дека многу бил нефер при ставањето оценки.
Колешки Финансиско сметководство има Т/Н прашања? И ако ви текнува да споделите некои од отворените прашања што ви се паднале Макроекономија..
Ќе може ли некој да ми каже нешто во врска со предметот деловна етика,прва година сум го земав изборен и сега сум пишман,многу тешко е за учење,т.е. не се учи,мора се на памет...какви прашања дава на колоквиум,тешки ли се,дали може да се препознае кои се одговорите на прашањата? на што повеќе да обрнам внимание? набројуванки поделби такви работи?....јас читав али никако не иде... Благодарам однапред!
Не треба ништо да пријавуваш. Пред втор колоквиум електронски треба да се пријават предметите кои си ги слушала.
Ima li nekoj ucebnik po matematika za prva godina od DRAGE JANEV da mi prodade ? Mi treba itno ! Ve molam dokolku imate pishete . Blagodaram odnapred
Зарем никој не полагал деловна етика? И мене ме интересира ова. Предметов едноставно не се учи. Колешке, учебник математика имаш во Зоки за 140 ден. Не мора учебникот да е оригинал.