Нешто многу во прашањата од Либро нема.. ги земав јас повеќе се некои глупости.. А за презентацииве, незнам, мене сите ми казаа од книга да си учам затоа што треба убаво да се разбере и он сам кажа логички ќе бидат прашањата така да мислам од презентации дека неможе баш најдобро да се сфати.. Ама ете нека кажат поискусните
ФПИ ако сте иделе на предавања и ако сте го слушале (сте фаќале белешки) нема да имате никаков проблем. Ако не, гледајте убаво да го прочитате материјалот, ама полека и со разбирање. Презентациите-можете да ги читнете ама не се од некоја голема корист. НЕ БУБАЈТЕ - џабе изгубено време ќе ви биде тоа. Нема да има ама баш ниту 1 дефиниција, набројуванка или сл. Гледајте разберете ја суштината на нештата.
Moже да се помине и со презентации сеедно од каде ке учиш најбитно е да ја разберете суштината бидејки сите прашања му се логички, без дефиниции и набројувања. Само обавезно формулите ги научите убаво бидејки неколку прашања се задачи.
Јас пак за макро да прашам... на прв колоквиум има во отворените прашања задача да ја решиш и да ја објасниш? Или нешто график да се нацрта..?
Moже да се помине и со презентации сеедно од каде ке учиш најбитно е да ја разберете суштината бидејки сите прашања му се логички, без дефиниции и набројувања. Само обавезно формулите ги научите убаво бидејки неколку прашања се задачи.[/quote] Епа супер чим не треба да учам напамет Фала
Mислам дека графици нема на првиот, ако не се лажам. Претпоставувам дека ке има задачи за БДП, да се најде реален, номинален и дефлатор. А друго што конкретно ке има во отворените немам идеја. Еве нека кажат постарите колешки кои имаат искуство со предметов.
И јас полагам колоквиум Економија на инвестиции..ама нема кој да ми каже што се паѓа, има ли задачи, прашања и одговор ли треба, заокружување ли е....
Абе толку ли ви е страшно математика кај Драге ? Гледам сите што полагаат се некако потресени.. Што дава, некој совет за кај него?
Сестра ми полага кај него утре и затоа прашав. Она е доста добар математичар ама по муабетиве околу тоа како било кај Драге и нејзе и е страв малце, малце повеќе. Вие што се 2ра, 3та па и нагоре го положивте , како поминавте, нека каже некој нешто
Положив со 6 иако математика знам и у сон и тоа положив на дополнителен испит во јануари,а нешто повеке за Драге и тестот напишав погоре.
tezok li e kolokviumot osnovi na ekonomija ?:/....i dali znae nekoj kako se vrshi toa plakanje na nekojasi ziro smetka na Dragi Janev za da se polozi kao ?!:/..i izvinete za latinicava od mob sum