Практикувајте секогаш одење на увид бидејки секогаш се случуваат грешки па дури и на шифрарници.Кај Драге си одете на увид бидејки многу пушта на увид па дури и кога немаш според него поени за положување.Не барајте од него да ви ги објаснува задачите бидејки често се наоѓал навреден,ако сака да ве пушти ке ве пушти па и да сте имале само 10 поени.ЗАТОА НА УВИД ОБАВЕЗНО
Увидот на првиот колоквиум по математика бил на 08.11. https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5192_n.jpg
Увидот на првиот колоквиум по математика бил на 08.11. https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5192_n.jpg[/q Знам денес видов незнам зошто ми се мислев дека е утре :/ Погрешно сум разбрала
Дали и вие кога бевте прва година чекавте цела недела за едни резултати што се прегледуваат по шифрарници?
Мислам дека економија имам повеќе поени отколку што пишува на списокот. Мислев дека нема шанси да се случи грешка со читачот и дека јас можеби сум згрешила. Ама сега ми се јави некој сомнеж, бидејќи на другарка читачот не и прочитал прашања и имаше 20 поени помалку. Увидот е поминат беше денес и сега не знам дали воопшто да одам и да ја замолам асистентката да ми го прегледа тестот уште еднаш. Што да правам?
Не е тешко.Еве јас сум вонредна не одев на вежби, значи поим немам што на вежби се работело. Ке си ја земеш книгата, ке си седнеш да ја прочиташ 3 пати.Ке си купиш од Зоки или Либро прашања и нив ке си ги научиш.Отпилика тоа е.За ова ти требаат со 2-3 часа дневно учење едно десетина дена. Нема лесен испит, нека не ти солиме сите памет, ако не седнеш нема да положиш.
Ние на колоквиуми поминавме доста потешко. На испит со неколку дена учење се вадеа 7ци и 8ци ко ништо, а ние за тие оценки се изнамачивме цел семестар, е сега за повеќе од тоа не знам како е, скалата е фиксна само тоа е разликата, што на колоквиум скалата се праи според најдобриот според тој со највеќе поени, а на испит е 51-60 итн. Преку колоквиуми се сеќавам имаше само три 10ки кај професорот и неколку 9ки, а ни кај професорката не беше ништо поразлично, се на се немаше повеќе од десетина 10ки. А на испит разбрав дека имало само една 10. Во секој случај, 10ки мнооооогу тешко се вадат, па и 9ки, ама и ден денес се каам што се мачев преку колоквиуми и не отидов да си поминам подобро на испит.
Прашањата од Либро се паѓаат на испит? Дека сега на првиов колоквиум пола прашања беа од таму (затоа и положив )
Што бидна со резултатите финансиско с. штом излегле основи мора и финансиско, но никаде неможам да најдам. Ако има некој некаква инфо или слика нека сподели.
Исто како на колоквиум само има повеке задачи мислам дека 4 задачи и 2 прашања или 5 задачи не ме фаќај за збор. Обавезно пререши ги испитните комбинации од нив знаат да се паднат, секако има и тешки задачи кои човек неможе ни во збирка да ги најде, така да знаење, труд и среќа како и обично, ништо ново по матмематика.
Јас положив на испит во Јануари лани, имаше 6 задачи и две прашања, за потешко-полесно искрено незнам, мислам исто дека беше, имаше и задачи што се решаваат, имаше и некои што беа од марс паднати, на пример кај мене амортизацијата ( а ја вежбав неа ептен ), а во другата група мислам нешто биномна равенка даде... Али како и да е, не слушај муабти од типот многу е потешко на испит, и мене ми збореа па ете, ако научиш че положиш. Од 6 задачи 3 ќе решиш Плус најголемиот дел положуваат на испит така да..