Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Практикувајте секогаш одење на увид бидејки секогаш се случуваат грешки па дури и на шифрарници.Кај Драге си одете на увид бидејки многу пушта на увид па дури и кога немаш според него поени за положување.Не барајте од него да ви ги објаснува задачите бидејки често се наоѓал навреден,ако сака да ве пушти ке ве пушти па и да сте имале само 10 поени.ЗАТОА НА УВИД ОБАВЕЗНО :!:

2. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Полагал некој финансиски менаџмент кај Сашо Арсов, да прашам нешто?

На Лјубинка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.008
    И мене ме интересира истото :D Ако полагал некој сега на колоквиум нека ми пише ЛП :*

4. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Увидот на првиот колоквиум по математика бил на 08.11.
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5192_n.jpg

5. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91
    Увидот на првиот колоквиум по математика бил на 08.11.
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5192_n.jpg[/q
    Знам денес видов незнам зошто ми се мислев дека е утре :/ Погрешно сум разбрала

6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Дали и вие кога бевте прва година чекавте цела недела за едни резултати што се прегледуваат по шифрарници? |(

7. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Нема врска годината, до професорот е :) Еве втора сум и две недели чекам финансиско сметководство..

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    634
    Eкономски факултет / Економски институт, кои се разликите може да ми објасни некој/а :?:

9. Kasandra123

Kasandra123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    22
    Што се случи со нас, денес што полагавме методи на продажба и напуштивме ? Дека не нема на список...

10. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Мислам дека економија имам повеќе поени отколку што пишува на списокот. Мислев дека нема шанси да се случи грешка со читачот и дека јас можеби сум згрешила. Ама сега ми се јави некој сомнеж, бидејќи на другарка читачот не и прочитал прашања и имаше 20 поени помалку. Увидот е поминат беше денес и сега не знам дали воопшто да одам и да ја замолам асистентката да ми го прегледа тестот уште еднаш.
    Што да правам?

11. Elena69221

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Отиди и така нема што да изгубиш, барем ќе знаеш дека си се обидела. :)

На Angelceto му/ѝ се допаѓа ова.
  12. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    Некој од постарите генерации да ми каже како е сметководство на испит?

13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не е тешко.Еве јас сум вонредна не одев на вежби, значи поим немам што на вежби се работело.
    Ке си ја земеш книгата, ке си седнеш да ја прочиташ 3 пати.Ке си купиш од Зоки или Либро прашања и нив ке си ги научиш.Отпилика тоа е.За ова ти требаат со 2-3 часа дневно учење едно десетина дена.
    Нема лесен испит, нека не ти солиме сите памет, ако не седнеш нема да положиш.

На rak1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ние на колоквиуми поминавме доста потешко. На испит со неколку дена учење се вадеа 7ци и 8ци ко ништо, а ние за тие оценки се изнамачивме цел семестар, е сега за повеќе од тоа не знам како е, скалата е фиксна само тоа е разликата, што на колоквиум скалата се праи според најдобриот според тој со највеќе поени, а на испит е 51-60 итн.
    Преку колоквиуми се сеќавам имаше само три 10ки кај професорот и неколку 9ки, а ни кај професорката не беше ништо поразлично, се на се немаше повеќе од десетина 10ки. А на испит разбрав дека имало само една 10.
    Во секој случај, 10ки мнооооогу тешко се вадат, па и 9ки, ама и ден денес се каам што се мачев преку колоквиуми и не отидов да си поминам подобро на испит.

На rak1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena69221

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Прашањата од Либро се паѓаат на испит? Дека сега на првиов колоквиум пола прашања беа од таму (затоа и положив :angel: )

16. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Што бидна со резултатите финансиско с. штом излегле основи мора и финансиско, но никаде неможам да најдам. Ако има некој некаква инфо или слика нека сподели.

17. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    како е матемтика на испит?

18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Исто како на колоквиум само има повеке задачи мислам дека 4 задачи и 2 прашања или 5 задачи не ме фаќај за збор. Обавезно пререши ги испитните комбинации од нив знаат да се паднат, секако има и тешки задачи кои човек неможе ни во збирка да ги најде, така да знаење, труд и среќа како и обично, ништо ново по матмематика.

19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Јас положив на испит во Јануари лани, имаше 6 задачи и две прашања, за потешко-полесно искрено незнам, мислам исто дека беше, имаше и задачи што се решаваат, имаше и некои што беа од марс паднати, на пример кај мене амортизацијата ( а ја вежбав неа ептен ), а во другата група мислам нешто биномна равенка даде... Али како и да е, не слушај муабти од типот многу е потешко на испит, и мене ми збореа па ете, ако научиш че положиш. Од 6 задачи 3 ќе решиш :) Плус најголемиот дел положуваат на испит така да.. ;)

20. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    резултатите денес ке ги објавел на огласна табла,а вчера ги читал само на тие што биле на предавање.