Јас учам од скрипта и треба се од договор за градење до крај,а од чек треба само сличности и разлики меѓу чекот и меницата
Аман пак ли ја сменија програмата Гледам на страната на економски, на финансиски менаџмент 3 семестар ставен и предмет меѓународен маркетинг - 4 задолжителни се. И на надворешна трговија исто... Еднаш да се решеа што сакаат...
Дали уште може да се оди на систематски преглед или заврши? Точно ли е е дека не можам да заверам семестар ако немам печати?
Сакам да правам семинарска економија за повисока оценка, ама работата е во тоа што никогаш немам правено и не знам како се прави семинарска. Некој ако може подетално да ми објасни во лп или тука како се прави или да ми пратите некоја семинарска не мора да биде по економија може и по друг предмет колку да видам како се прави.
Колешке да не знаеш до кога можеме да пројавиме семинарска, и до кога треба да биде готова? И.. уште нешто сметководство дали треба последната глава 4 ?
Семинарската треба да се предаде до 20 јануари кај Билјана. Исто така и тема може да и предложиш неа, па да ти каже дали е добро. Прво почекај ги резултатите од 2 колоквиум па тогаш пријави семинарска.
Има многу грешки на сајтот во предметите и професорите што ги предаваат и тоа Меѓународен маркетинг е грешка. Инаку стварно ако знае некој Макроекономија скалава како е нека ја каже А за семинарскиве економија лани нас не ни даваа, тие што сакавме повисока требаше да одговараме усно во кабинет.
Ајде некоја од постарите колешки да ни објасни како е втор колквиум трговско право ? Дали повеке да обрнеме внимание на договори или на меницја? Се паѓаат ли од Либро? Бидејки на прв немаше многу од Либро затоа прашувам.
некој да ми каже нешто повеќе за 2риот колоквиум по Финансиски пазари и институции? Да сподели на што да обранам повеќе внимание бидејќи на крајов последните 3 теми само онака на брзинка ни ги помина т.е 17 не ни предаде ништо а од 18 од 58 слајда само 10 ги предаде за другите немаше време :/
Сметководство за втор колоквиум само добро сватен материјал можи да ви помогни... има многу задачи со бројки ко ќе видиш да ти се сврти...и воопшто не надевајтесе на прашањата од либро...барем лани така беше...