Мхм фала, а барем од тие точно/неточно од збирката се падна нешто? Или некоја задача од збирката, отприлика барем да знаеме што да вежбаме повеќе. И уште нешто, таа последната тема - Сметководството и области блиски до сметководството, треба ли да се учи/ се падна ли нешто од неа??... бидејќи професорот така бааги поголем дел не ни предаде па сите сме некако слабо упатени..
Колку се секавам од задачите имаше дадено по една од сите во книга што ги има така да извежбај ги тие во книга што се, посебно се секавам на фифо, лифо и другите не ги памтам точно како беа, но знам дека ги имаше повеке.
Исто е како на првиот, се е логички, без дефиниции и набројуванки. Задачи имаше за обврзници, акции, научи ги тие што ги има дадено во вежбите. Гледам пишуваат некои прашања во групата на фб, но тој никогаш не дава исти, ги менува секоја година. Е има некои отворени прашања што се повторуваат, ги памтам за ребаланс на сметка на банките, за купонска обврзница, имаше едно за пензиски фондови...на други не ми текнува, научи ги можеби ке ти се паднат, но немора да значи.
Колешки за повисока оценка економија,ако на пример имам 7мица дали е битно да бидам блиску со поените до повисоката за да може да правам семинарски труд?
За сметководство ми кажуваа дека имало многу поврзани задачи. На пример, една задача со 5 барања и тоа носи околу 20 бода. Неколку такви задачи А теоријата не се паѓала од Либро.
122 вкупно поени од двата колоквиума, имам некоја можност за 10 барем како што кажуваат постариве колеги
Дали е точно дека сите што го положиле вториот колоквиум по Економија, и сега можат да направат проект ?
Може ли некој да ми ги прати резултатите по основи на економија, ако ги има објавено некаде? Ќе му кажам e-mail. Ми требаат само тие со презиме на С. Фала ви однапред!