Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Сега да не испадне дека го бранам тоа јас кај што сум одела, ама имам другарка што одеше кај Тони и го презапиша математика, годинава почна кај Баже и вика дури сега сфаќам математика.. Така да.. Јас ти препорачувам кај Баже најискрено, од кај Тони не сум слушала баш да се задоволни, плус кога одев јас кај Баже за втор имаше многу што од кај Тони дојдоа кај Баже..

На peperutka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Zdravo, mozhe li nekoja od vas da kazhe kako e na ispit smetkovodstvo i e-biznis ? Fala odnapred.

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    И јас одев кај Баже, факт е дека ни тие што одат кај него сите одма не положуваат ама еве јас првпат полагав во последнава сесија и положив од прва. Ама имам и колешки што летово одеа со мене кај Баже па сега презапишаа. Како и да е, чим јас положив , може секој верувајте :D

На peperutka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Женски, да не знае некоја како е оценувањето финансиски? Скалата, дали добри поени дава од проектните.. Некоја од лани нека сподели, ме интересира а не можам да дочекам до резултатите :D

5. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Не викам јас дека ако одиш кај Баже автоматски ти е положен предметот, мора да седнеш и здраво да решаваш.. Муабетот ми се за објаснувањето дека добро објаснува, а знаењето неможе со инка да ни го стави :D

6. loca7

loca7 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Може ли некој да ми објасни каде отприлика се наоѓа кабинетот на Владимир Филиповски? Денеска пола час барав и дури мислам дека само неговиот не го најдов :D Фала однапред :)

7. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Сега испадна дека не може да се прави семинарска економија кај Предраг, иако тој лично ни кажа дека може на едно од предавањата. Морало усно. :(
    Кај Филиповски можело да се прави семинарска економија.

Па сега прашањето ми е дали може да пријавам семинарска економија кај Филиповски и кај него да земам оценка, иако електронски и на пријавата за колоквиум предметот го пријавив кај Предраг? :)

8. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    ^ Мислам дека мораш да земеш оценка кај тој што си го пријавила за полагање.. Знам лани кога делеа оценки сите си имаа список со тие што пријавиле кај нив, и не читаа посебно..

На Angelceto му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Од амфи2 продолжуваш по ходникот, од десна страна има скали, се качуваш и вртиш лево и му доаѓа од првите канцеларии.

На loca7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. c.p.b

c.p.b Нов член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali moze nekoj da mi kaze dali i praitl mail na bilijana, ekonomija za strucniot trud i dali mu odgovorila. deka jas i prativ i use mi nema vrateno :)

11. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91

И мене ми нема вратено и пишав уште пред 10 дена |(

12. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    Колешки ај малце да помогнете кој уште еден предмет изборен да го изберам за 4ти семестар .
    Имаме 2 изборни од кој еден планирам менаџмент на човечки ресурси да го изберам a друг што мислам да го земам се од следниве :

Теорија на одлучување
    Економика на внатрешна трговија
    Маркетинг на трговски претпријатија
    Информациони технологии
    Анализа на временски серии
    Корпоративно управување
    Сметководствени контролни системи

13. maaaa

maaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Некој од постарите колешки ако може да споделе искуство од основи на економијата на испит како е, дали е тешко, или е полесно од колоквиумите. И основи на сметководство како е на испит дали е тешко, вториот беше ужасно тжок не сум баш задоволна со тоа што го напишав. Фала однапред

14. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    МОЈ СОВЕТ теорија на одлучување не,на пишување е се, плус има построги критериуми при оценување професорот и информациони технологии не на 2 дела се полага исто има отворени прашања ,плус практичен испит задачи во ексел и ворд нешо а другите предмети не сум ги имала до сега побарај помош од други за останатите предмети...по мое маркетинг на трговски претпријатија ми фаќа око :D

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Економија на испит цело време исти прашања се вртат, од Либро и тие низ групите на фб што се побарај.. Лани еден другар на сите сесии беше, знам се тие му се вртеа ама кој да ги научи :D

16. maaaa

maaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Економија на испит цело време исти прашања се вртат, од Либро и тие низ групите на фб што се побарај.. Лани еден другар на сите сесии беше, знам се тие му се вртеа ама кој да ги научи :D

Фала многу ме успокои малце :)

17. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Анализа на временски серии дефинитивно!
    Многу лесен и корисен предмет. Учите воглавно работи кои што се учени по статистика, ама да ја правите анализата на компјутерски програми. Башка тоа цело време е Маца, која објаснува екстра, а самиот процес на анализа многу ќе ви користи за проекти понатака.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Статистика ми беше доста лесно,овој во споредба со статистика полесен е? Зашто имам слушнато дека било потешко. Друго што ме интересира за предметов е околу предавањата и вежбите дали се задолжителни?

И ако знаеш нешто за МЧР да кажеш?

19. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    За МЧР незнам, не сум го слишала, а анализа е далеку полесно од статистика. Како што кажав, правите анализа на компјутер. Класични вежби-нема, всушност предавањето е комбинирано со вежби, затоа што објаснуваат како да обработите податоци. Нема да се покаеш.

На fournow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Ти благодарам :)