Ve molam nekoj ako gi ima resenijata na zadacite od vezbi od glava 12,13 i 14 po Upravuvacko smetkovodstvo-vtor kolokvium,da pise,itno mi trebaat za ispit
Колешки дали знаете дали можи уште да се земват семинарски од кај Фити или не можи ? Јас на асистентката му пишав на е-маил уште од пред нг и уште ми нема вратено
Sakam da prasam dali ako sum padnala vtor kolokvium treba da prijavam sega za ispit i da uplatam vo banka ili mi vazi prijavata od vtor kolokvium ?
Како оди оценувањето смектовдство? Има ли некоја од постарите колешки бодовна скала од претходните години како идела?
Лани беше по највисоките бодови се правеше Колку што знам, лани делот од прв колоквиум се паднале од Либро, а за втор научете си задачките како се решаваат. Во принцип Љубиша се едни исти прашања дава, прашајте некој што полагал лани нека ви каже што се паднало, тоа ќе биде пак
ако може да ми каже некој сметководство на испит како е...бидејки денес ја отварам книгата за прв пат незнам ништо поврзано со тоа од кај да се учи и како ..фала однапред
Колешки некој што го зел за изборен Корпоративно управување кај Шуклев можете да ми кажете дали е тежок предметот, колку страни е книгата, присуство на предавања треба ли за потпис и може да се прават семинарски ??
Не сум го зела ама ќе го земам сега и се распрашав. 200 страни отприлика е, за + поени има: проект (10 б.), презентација (10 б.), редовност (10 б.) исто ко Основи на менаџмент. А инаку и за потпис мора да те има на списоците инаку се плаќа на Студентски. И мора да се има оригинал книга
Јас пак да прашам освен МЧР, предлог за уште еден изборен предмет во летен семестар, така полесен, што се поминува со помалку замарање
Англиски, Анализа на временски серии (но само под услов да си разбирала и добро да ти одело статистика во 1ва), Организациско однесување (ако ти оди учење на памет - поради тоа што е мал по обем материјалот и слично е со Менаџмент во трет семестар), Управување со ризик ....