Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. mhmrj

mhmrj Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Задачите се како од колоквиум,односно испит... не се знае, али тие задачи за таа тема што се паднале на полагање има голема веројатност и на дополнителна да ги даде :)
    На дополнителна дава две задачи, за да положиш треба една да ти е точна ( ова демек според неговите правила). Иначе мое искуство на дополнителна решив една задача за која и не сум сигурна дека ми е точна, а другата не ни ја пипнав па бев положена. Со Јанев све е можно :D
    Задачите се како од колоквиум,односно испит...

2. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    со 2 решени задачи се иде на дополнителна.

3. Nikolinasa

Nikolinasa Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Jas da ti kazam idev kaj maja od aerodrom i tolku ubavo objasnuva nemam zborovi.ne drzi grupi od 100 luge i zima 300 denari od cas.od moe iskustvo ti kazuvam za statistika za biznis 100 posto polozuvas ako go naucis toa sto ke ti go kaze taa. a sestra mi bese kaj nea za Nauka za menazment i investicionen menazment i dvata gi polozi bez problem.ovie drugive se izgor.baze drzi po 15 dusi kako u skolo i ti zima mnogu pari.

4. vladoreal

vladoreal Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

Jas da ti kazam idev kaj maja od aerodrom i tolku ubavo objasnuva nemam zborovi.ne drzi grupi od 100 luge i zima 300 denari od cas.od moe iskustvo ti kazuvam za statistika za biznis 100 posto polozuvas ako go naucis toa sto ke ti go kaze taa. a sestra mi bese kaj nea za Nauka za menazment i investicionen menazment i dvata gi polozi bez problem.ovie drugive se izgor.baze drzi po 15 dusi kako u skolo i ti zima mnogu pari.[/quoti

i jas sum slusnal za nea broj ke moze da mi dadete !!!!

5. vladomanga

vladomanga Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    078 896 891 Maja povelele

6. zorica123

zorica123 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    a Maja drzi li casovi po finansiski menazment i ekonomija na investicii poso gledam investicionen drzi a slicno e so ekonomija na investicii??

7. Nikolinasa

Nikolinasa Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Da, mislam drzi javi se za sekoj slucaj prasaj si ja

8. mhmrj

mhmrj Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Јас на испитот имав една точна задача, и ме имаше на дополнителна. А претходно кога имав на испит решено 4 точни не бев ни на дополнителна ни во положени. Затоа пишав со Јанев секоја комбинација е можна. Многу среќа треба да имаш за кај него :)

9. mhmrj

mhmrj Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Статистика е каде каде полесен од математика. И пред се има објективност во оценувањето. За статистика доволно е да одиш на предавања и на вежби. Многу се корисни. Истите задачи кое ги решававме на предавања и вежби беа на колоквиум. Некои дури беа и со истите бројки. Значи доволни се предавањата и вежбите. Ама редовно да се оди, зошто ако прескокнеш после потешко ќе ти е да се снајдиш. Ова ти ко го кажувам од лично искуство. :D

10. la.lori

la.lori Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    6
    Имам 3 цели решени задачи и четвртата повеке од пола и ги одговорив двете прашања.Се минува овака или не или кај него не се знае ништо ;) :)

11. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Не се знае ништо ама најчесто се поминува со 3 задачи :)

12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    дали знае некој за колку време одприлика искачаат резултатите од испитот математика ?:)

13. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    една недела

14. an.na

an.na Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    некоја од вас да сподели искуство во врска со менаџмент кај Шуклев како е за испит зашто сите се успаничени нешто?

15. laurica

laurica Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    колешки колку предмети треба да се положи година? има услов?

16. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Нема никакви услови. (освен за некои предмети. На пр: не можеш во 3та година да запишеш осигурување ако немаш положено математика). Ти всушност и немаш запишување на година, туку само на семестар.
    Доколку некој предмет не си го положила за 3 испитни сесии колку што ти стојат на располагање автоматски тој предмет мора да го презапишеш (прв го запишуваш во индекс) а тоа значи дека др. предмет од тековниот семестар нема да можеш да го запишеш.
    Се бројат кредитите кои ги носат предметите.

17. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91
    Има ли некој одбрано 2 предмета за втор семестар и дали има некоја предност од тоа?

18. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Предност е тоа што во некој друг семестар понатака ќе можеш да запишеш три предмети, на пример во тежок семестар тоа супер би ти дошло, тоа е :)

19. Ixi

Ixi Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ќе може некој да ми каже нешто повеќе за Сметководствено контролни системи, се мислам дали да го земам за изборен, каков е типот на полагање, од што се учи и дали се бара присуство?

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Кога отприлика се очекува да имате резултати математика? Другарка што полагаше е на патување па сум задолжена да ја известам ако бидат деновиве :?: