Ајде која има искуство со дополнителна математика нека помага.. дали ги дава истите задачи како на испит или сосема нови :/
koleski Ve molam za informacija,kako izgleda ispitot po SMETKOVODSTVO NA JAVEN SEKTOR dali e na zaokruzuvanje?
Ќе одиш утре на увид и ќе ти каже какви задачи ќе ти даде т.е.од која тема. Ќе ти ги даде тие што ги немаш решено на испитот, скроз исти не, ама таа тема
Јасно ми е тоа, ама дали на дополнителна ги дава (може некој бил па нека пише) истите задачи од испитот (може нема да ми се падне баш истата група ама некоја друга), или си вади други задачи
Не ги дава истите, може да се случи ама ретко, на увид ќе ти каже кои теми да ги учиш, ама истите од испит тешко дека ќе ги даде, барем лани другарки што полагаа не им се паднаа истите..
Во кратки црти ужас...Задолжително предавање презентации,на пишување е башка профи е малце ако си на менаџмент смер прерипни го сега теорија после следуваат редовни предмети од истиот професор3 година МИС И4 та Деловно комуницирање поголем ужас од теорија...
Сметководство ми фали само 1 бод за да положам кај Љубиша. Има шанси да ме пушти? Како праел други години?
Не сум на менаџмент,само немам некој избор сега.Досега слушнав дека прашањата биле на пишување и дека имало списоци,ама не и ова за задолжителна презентација? Може и нешто да кажеш за материјата,треба да се учи на памет или се сфаќа и одговорите треба да бидат така како шо е у книга или може со свои зборови?
Колеги колку треба да се плати за втора рата од партиципацијата,во државна квота сум и ке запишам само 3 предмети по 8 кредити ?
А штом имаш само 3 задолжителени не треба и 1 изборен да запишеш? Иначе бројот на кредити го множиш со 3,33 евра. Кај тебе доаѓа 3 * 8 * 3,33 = 79,92 евра
Сакам да одам на увид кај Драге Јанев за повисока оценка, можно е, или само ќе губам време, или ќе го изнервирам (пошо го знаеме каков е) па ќе ми намали оценка ...?
Ама ти сакаш да ти ја поништи изгледа, да ти рече бараш повисока оценка, а на кој основ? Да ти го прегледа наново тестот и да заклучи дека немаш ни за 6ка, макар и све да си напишала? Ете тоа ќе ти се деси. И не знам што се буните, кога оваа година толку повеќе попушти отколку лани, кај нас најчеста оцена од испит беше 6, евентуалноооо 7-8, а ако имаш 9 си генијалец. 10 е невозможна мисија на испит. А сеа глеам фрчат оценки, и уште се жалите, а колку ви е само полесно, и кога слушнав колку лесни задачи дал, просто човек да посака да не положил, туку да паднал, да презапишал, и да полага со вас искрено. Сигурно со тоа знаење оваа година би извадил повисока оценка.
Ги дава истите задачи од испитот, може да ти се падне и скроз истите задачи што сте ги имале на испитот или може да ти се паднат од другата група. Најпаметно ти е да ги најдеш задачите што биле по групите и да ги решиш (тие што ќе ти ги каже проф, пример извод и кредит)
Да баш гледам сега 10, 9 оценки и тоа доста.. Лани највисока беше 8 и тоа една Така да, сите што имате положено седете мирни, т.е не седете - славете затоа што ова не се случува често Некои и паднати не се осудуваат да одат на увид кај Драги а не па положен да бараш повисока.