Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Ајде која има искуство со дополнителна математика нека помага.. дали ги дава истите задачи како на испит или сосема нови :/

2. biLJanas74

biLJanas74 Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    koleski Ve molam za informacija,kako izgleda ispitot po SMETKOVODSTVO NA JAVEN SEKTOR dali e na zaokruzuvanje?

3. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Ќе одиш утре на увид и ќе ти каже какви задачи ќе ти даде т.е.од која тема. Ќе ти ги даде тие што ги немаш решено на испитот, скроз исти не, ама таа тема :)

4. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Јасно ми е тоа, ама дали на дополнителна ги дава (може некој бил па нека пише) истите задачи од испитот (може нема да ми се падне баш истата група ама некоја друга), или си вади други задачи

5. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Не ги дава истите, може да се случи ама ретко, на увид ќе ти каже кои теми да ги учиш, ама истите од испит тешко дека ќе ги даде, барем лани другарки што полагаа не им се паднаа истите..

6. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Извинете ако е предходно напишано,ама ме интересира мислење за Теорија на одлучување ?

7. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Во кратки црти ужас...Задолжително предавање презентации,на пишување е башка профи е малце :puke: ако си на менаџмент смер прерипни го сега теорија после следуваат редовни предмети од истиот професор3 година МИС И4 та Деловно комуницирање поголем ужас од теорија...

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Сметководство ми фали само 1 бод за да положам кај Љубиша. Има шанси да ме пушти? Како праел други години?

9. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Не сум на менаџмент,само немам некој избор сега.Досега слушнав дека прашањата биле на пишување и дека имало списоци,ама не и ова за задолжителна презентација?

Може и нешто да кажеш за материјата,треба да се учи на памет или се сфаќа и одговорите треба да бидат така како шо е у книга или може со свои зборови?

10. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Колеги колку треба да се плати за втора рата од партиципацијата,во државна квота сум и ке запишам само 3 предмети по 8 кредити ?

11. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    А штом имаш само 3 задолжителени не треба и 1 изборен да запишеш? :?:
    Иначе бројот на кредити го множиш со 3,33 евра.
    Кај тебе доаѓа 3 * 8 * 3,33 = 79,92 евра

12. Lily2727

Lily2727 Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Сакам да одам на увид кај Драге Јанев за повисока оценка, можно е, или само ќе губам време, или ќе го изнервирам (пошо го знаеме каков е) па ќе ми намали оценка :lol: ...?

13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Ако имаш положено биди среќна и седи си мирна ;)

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    ^^Девојче ќути си дупи си ќе ти речам, биди среќна што си положила кај тој психопат и седи си мирна.

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ама ти сакаш да ти ја поништи изгледа, да ти рече бараш повисока оценка, а на кој основ? Да ти го прегледа наново тестот и да заклучи дека немаш ни за 6ка, макар и све да си напишала? Ете тоа ќе ти се деси. И не знам што се буните, кога оваа година толку повеќе попушти отколку лани, кај нас најчеста оцена од испит беше 6, евентуалноооо 7-8, а ако имаш 9 си генијалец. 10 е невозможна мисија на испит. А сеа глеам фрчат оценки, и уште се жалите, а колку ви е само полесно, и кога слушнав колку лесни задачи дал, просто човек да посака да не положил, туку да паднал, да презапишал, и да полага со вас искрено. Сигурно со тоа знаење оваа година би извадил повисока оценка.

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Ги дава истите задачи од испитот, може да ти се падне и скроз истите задачи што сте ги имале на испитот или може да ти се паднат од другата група. Најпаметно ти е да ги најдеш задачите што биле по групите и да ги решиш (тие што ќе ти ги каже проф, пример извод и кредит)

На Cholipam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Desert.Rose

Desert.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    189
    Да не знае некој од колку до колку поени е која оценка по Економија и Сметководство?

18. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Да баш гледам сега 10, 9 оценки и тоа доста.. Лани највисока беше 8 и тоа една :^) Така да, сите што имате положено седете мирни, т.е не седете - славете затоа што ова не се случува често ;) Некои и паднати не се осудуваат да одат на увид кај Драги а не па положен да бараш повисока.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monika1993

monika1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Купувам книги Математички методи и Менаџмент на човечки ресурси :) Кој има нека ми пише ЛП :)

20. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Утре Зорица каде ќе дава оценки сметководство?
    И каде се наоѓа нејзиниот кабинет? Ч)