Тоа префрлени предмети не значи апсолутно ништо. Некои викаат тоа се презапишани предмети, ама уствари нема врска. Јас имам така 3 предмети во електронскиот индекс кои ми се од прв пат на колоквиум положени. Не се замарај за тоа. А за тој предмет што ти го внеле најубаво отиди кај професорот да си провериш. Ако отидеш кај тие на студентски (сега нема ни да успееш - уписи се) не верувам дека ќе сакаат да ти го отвараат досието и да ја бараат пријавата за да проверат.
Фала Сноувајт, па да и јас мислев исто крај краева да отидам крај професорот и да видам имам ли положено не ли.
Дали има некој кој оди на предавање Статистика за бизнис и економија, ако може да ми каже до каде е стигнат професорот Славе со предавања? Фала однапред
Ќе може ли некој од постарите колеги да даде совет како да учиме економика, на што да се обрне внимание дефиниции набројуванки ??
Па учи се од скриптата.Мене ми предаваше Димитар, учев од скрипта и го положив на колоквиум.Е сега велат дека новиот професор давал многу тешки прашања и малку пушта на испити, за колоквиуми незнам. Досаден предмет е економика, се се набројуванки и дефиниции, но мал е материјалот па се учи.
Економика лани на колоквиуми можеше со скрипта да се положи, јас 8ца фатив со тоа што имав и поени од редовност. Е сега треба стварно убаво да се научат навројуванките затоа што кај некои има сменето зборче или нешто такво и малце беше зезнато, ама во секој сличај од скрипта беше т.е на прв само едно прашање го немаше во скриптата а на втор се беше од таму и втор мене барем ми беше полесен
Па и не се баш малку страни за учење по економика, има по колоквиум окулу 180 стр. Таа скрипта каде може да се најде? Ми предава Кирил Постолов. Тој на првиот час рече да не учиме дефиниции и од претходните години да кажете дали си стои на зборот или ќе не зафркне на колоквиум па ќе ни даде се што рече дека нема да има?
^^ Незнам јас не ги земав прашањата од Либро затоа што тие се од стариот професор и викаа сите дека Кирил ги сменил. Инаку скриптите ги има во Либро, една за прв и една за втор околу 40-45 страни беа.. За дефиниции и лани кажа дека ќе нема ама мислам дека имаше по 1-2 прашања со дефиниции ама најважните
На прв имаше се и сешто Доста работи од книга,дефиниции,слични понудени одговори,катастрофа беше,додека вториот беше многу полесен.
Некоја колешка што лани полагала монетарна, да каже одприлика какви се прашањата? Слушнав дека порано бил многу полесен предметов,а и самиот професор на предавање кажал дека само 30 % положиле лани,а и он не знаел како дел од тие положиле
СТАТИСТИКА што да учиме од теорија (дефиниции, примери, набројуванки)? И дали на сите смерови вежбите им ги држи Марија (асистентката) или повеќе се?
Вежбите ќе ги држат демонстратори, почнуваат од понеделник. А од теорија најубаво земи си од Зоки, Либро прашања (јас кога полагав пред 3 години имаше) и види во кој принцип се. Во главно повеќе се задачи, од теорија има некои општи прашања, значи не е она да бубаш.
Ај некоја колешка што е на организациско да кажи од шо книги треба да учиме и дали задолжително е присуство бидејќи не имам се уште отидено на предавање ( во првата група сум, односно кај љубомир дракулевски) И дали Стојан по економика пуште список оваа недела ?