Банкарство ако си одела на предавања и внимателно си слушала нема да имаш никаков проблем. Немаш никакви дефиниции, никакви набројуванки, тестот е во стилот на оние на Михаил, значи логика. На предавања Гоцков кажува доста работи, сам си кажува дека не сака бубање. А управувачко сметководство беше прилично лесно (јас го учев само 4 дена). Задачите беа многу прости, од секоја тема имаше дадено по 1 пример и за него по 3-4 прашања, и тоа наједноставните работи, имаше вкупно 15 прашања од 4 дадени задачи. Ако сакаш да ти кажам што точно имало пиши ЛП. И теоријата не беше нешто кој знае што. Ако си го имала прочитано 2-3 пати материјалот немало да имаш никакви проблеми. Имаше неколку прашања (од вк.20 - 10 беа Т/Н и 10 со повеќекратен каде 1 е точен) кои беа зезнато дадени, ама тие беа многу малку.
Над 180 беше за 10ка, мислам дека за другите беше минус 20,одприлика така нешто беше. А некој да каже за МЧР како е скалата?
А организациско дали дава поени од активноста и економика, ако те има на списоци за активност? дека организациско нешто спомна ако те има на 60% од списоците
Економика лани немаше поени за активност, само за редовност имаше + поени. Организациско не знам многу како идеа тие работи, ама треба да одговараш континуирано за да ги заработиш, не може еднаш да се јавиш во 100 години и да добиеш поени.
^ Списоци за поени лани пуштаа и Кирил и Стојан, исти беа критериумите, прашањата се. Само различен професор слушаш
Ме интересираше кој ти предава бидејки Стојан на првото предавање рече колку списоци толку бодови, демек и тие списоци што се потпишуваме на крај на предавање ќе влезат во бодовите за крајна оценка.
Кај Кирил бев а иначе кај двајцата беше колку списоци толку поени ако те има на 7, 7 поени добиваш, ако те има на сите 10 поени добиваш и автоматски оценка +, ама ако те нема на сите не значи автоматски повисока оцена туку само ги додаваш на збирот од колоквиумите, па ако ти испадне повеќе ок, ако не може и да ти фалел баш 1 список за повисока и никому ништо, затоа ти препорачувам на сите предавања да одиш и да се поштедиш од праење разни математики после.
Знае некој кога ќе има резултати економски системи и глобализација или ако има ако може да стави слика
Каква е процедурата за да се оди на пракса во фирма која нема склучено договор со факултетот? И како да знам на која фирма, банка и требаат практиканти кога нема огласи? Некој ако може да ми ја објасни целата таа постапка за бирање на фирма и аплицирање.