Не мора да има објавено оглас. Едноставно отиди до конкретната банка/фирма и прашај. Доколку сакаш да одиш во некоја фирма која нема потпишано договор ќе се обратиш на студентски и тие ќе ти објаснат како оди постапката околку потпишувањето на договорот. За да ти ја признаат праксата мора да потпишат договор. Колку што знам, ти го даваат договорот и ти го носиш до фирмата каде се потпишуваат и ставаат печат па се враќа на факултет.
Патем, јас вчера дознав дека треба да имаш ментор професор за да ти ја потпише пријавата што ќе ја земеш од студентски.
Кои теми треба да се учат организациско за II кол.? Претпоставувам дека само од книгата ,,Лидерство" се учи?
Треба да ги испринташ договорите кои ги има ставено на страната на факултето, сега со реорганизирањето на страна незнам побарај види би требало да ги има сеуште.Мислам дека договорот беше на неколку страни и треба да ги имаш во два примерока или четири не сум сигурна, ке ги пополниш и ке ги однесеш во архива, ке ти кажат за колку дена да ги земеш.Ако ги нема договорите на нет, ке се распрашаш на студентски од каде можеш да ги набавиш.Јас вака случив договор, само за бројот на примероците не памтам точно.Инаку таа е таа процедура.
Ако земам за изборни Англиски 1 и Англиски 2, или било кој друг јазик (секако двата дела и 1 и 2), дали на крајот добивам сертификат за деловен јазик? Некој што дипломирал и ги имал двата дела од некој јазик нека каже.
Колешке ние од втора година можеме да ги бираме јазиците? Јас мислам отфрлени ни се по новата програма..
Да, како предмети од листата на УКИМ како од Филолошки, а и онака од таму е професорката и за старата програма и наместо 8 носат 5 кредити, а се друго слушаме со постарите што се по стара програма. Знае некој тоа што прашав да ми одговори?
има ли некој што е зачленет во групата колеги на фб да види дали има резултати економски системи и глобализација многу ми е важно а немам фб
Колешки, знае некоја кога (отприлика барем) се полагаат предметите што сме ги паднале во зимски семестар?
Ова прашање мене ми се падна управувачко сметководство и точно е затоа што пишува дека набавката на машината се врши за производство само за 1 единствен производ.
Добро да ве прашам што бара Кикекова за да положиш значи на и се погодува на жената ни надворешна ни меѓународна