За втор колоквиум треба да се учи почнувајќи од 199 страна, но има многу материјал отфрлено. Еве јас што имам запишано од предавања. Не треба: 205-208; точките 10.2 и 10.3 тоа е од 213 до 219; и до крај на темата не треба. Од третиот дел не треба: 231-238; 243 стр не треба; 246-248; 250-253; 256-274; 296-300; 301-305; 318-322; 324-345; 346-357; 365-369 (е сега во овој интервал од 359 до 362 можеби ќе треба, професорот уште не знаеше). Покрај тоа што е останато од скратеново од учебникот треба да учиме и од дополнителните материјали што ни ги даде професорот.
Незнаев каде да пишам но ако некој може да ми прати лп да ми објасни нешто Spoiler Итно ми е, пс во врска со евиденција
Незнам колку некој што завршил веќе би се моткал во темава, ама последна шанса ми е.... или доколку имате некој кој завршил минатата година на смер Финансиски менаџмент, ве молам прашајте ако можете да ми помогнете... Дали има некој зачувано семинарска по предметот Хартии од вредност и портфолио менаџмент? Чисто ме интересира како треба да изгледа семинарската, што да се пресмета и слично... Ако има некој ве молам пишете ми ЛП. Однапред Ви благодарам!
Kако е економика на прет. И организациско на испит?ако може некој да сподели искуство и дали организациско за испит се учи исто како и за прв и втор колок. од скриптата за прв и страните дадени за втор од книгата лидерство?
Не сум била на испит по овие два предмета али организациско се учи исто како и за прв и за втор колоквиум и глеј положи го сега во јуни зошто после мислам дека не е на заокружување испитот. А економика лани беше многу тежок на испит во Јуни доста колегии се жалеаа
Колешки монетарна економија вториот колоквиум е полесен во однос на првиот или? Исто ми требаат некои информации за предметите Претприемништво, финансиска економетрија, квантитативни методи во финансии ??? Фала многу
некој од постарите генерации да ја објасни процедурата за пракса.. дали ние треба да си наоѓаме фирма за да одиме или они ни бараат итн.. ?
Ти наоѓаш кај ќе идеш, зимаш упатница од студентски, ја пополнуваш, идеш кај професор да ти даде потпис дека ти е ментор, ја враќаш на студентски да ти стаат печат и со таа упатница идеш кај шо ќе идеш на пракса, после минимум 1 месец ти даваат печат од местото дека си ја обавила праксата и со таа упатница запишуваш следна година и тоа е тоа
znae li nekoj dali ima nekoi drugi uslovi za zapishuvanje na 3 semestar osven ova so praksava shto e ? Fala odnapred