Се паѓаат прашања од збирката (теоретските) а исто така 50-60% од прашањата што се паднаа беа истите од Зоки што се паѓале претходните генерации. Значи се паѓаат доста од нив и не е лошо да ги набавиш ако веќе ги немаш. Ама секако прво научи си го материјалот од учебникот па после разгледај си ги прашањата. Не дека ќе смислуваат тек сега нови прашања ама што си е сигурно, сигурно си е. Кога сме кај прашањата од копирнициве ти препорачувам да внимаваш на самиот испит затоа што не сите ги даваат исти во потполност. Имено, навидум е истата задача/прашање само што менуваат еден збор (на пр. наместо дебит ти пишува кредит).
Колеги ај ве молам некој ако знае да ми каже како се процедурите доколку сум задоцнила да пријавам електронски испит во јунска испитна сесија? Дали може да се плати некоја казна, или нема да ми дозволат да го полагам ? Ве молам помогнете ако може да се среди нешто не време, Благодарам однапред
Ке одиш на студентски и тие ке ти ги пријават со казна 400денари од испит.Но побрзај додека не ги направиле списоците за полагање оди уште утре.
Здраво, бидејќи планирам од септември да се запишам на Економски сакав да прашам во врска со испитите, дали се сите на заокружување, дополнување или пак прашање и ти да раскажеш, и дали има и усмен дел?
Во прва година сите предмети се на заокружување, освен математика. Таму се решаваат целосни задачи. Зависи од предметот, има некои со два точни одговора, некои со од 1 до 5 и ретки се тие со еден можен одговор. За други години не знам како е.
Усмен дел нема, освен некои ептен ретки што викаат на поправен усно едно две прашања. Инаку претежно се на зокружување или пример колоквиумите на заокружување а испитот на пишување.. Има и такви кои цели се полагаат на пишување и претежно се на Наворешна трговија тие предмети Пиши за кој смер поточно сакаш па некој што е баш на тој ќе ти објасни подетално
Здраво на сите, како сте? Планирам да се запишам на Економски факултет во Скопје но сеуште се двоумам помеѓу Е-Бизнис и Надворешна трговија. Ве молам за совет ) Благодарам
ја колку што знам бидејќи и ја го спремам треба се да се учи освен од 5та тема последната лекција и од кредитните линии на 243 не треба сите само незнам кои точно требаат
Колешки, ми фалат 2 бода за да положам кај Таки Фити. Имала некоја претходно искуство со него? Да одам до кај професорот или воопшто да не се мачам?
Има ли резултати по основи на економија? Ај видете дали ќе може да се полага август само втор колоквиум?