Кога веке сме кај изборните предмети, нешто не ми е јасно, значи на ФИНКИ има убаво напишано кои 3 предмета се изборни, а на економски има 45 изборни , сите тие 45 се за прв семестар или?? Од кај да знам сега кои изборни предмети се за 1 семестар? И колку изборни треба да одбереме?
Тие предмети што се изборни за прва година со со шифра пред предметот 100 и нешто. Изборни за зимски семестар прва година се деловна етика, е-бизнис и трговско право. Ако си на е бизнис смерот тогаш изборен ти е автоматски е-бизнис или ако си на надворешна трговија тогаш не можеш да го земеш трговско зашто тој предмет е редовен на овој смер во трет семестар.
Дали основи на е-бизнис како изборен предмет во прв семестар се изучува и полага на англиски јазик? И според вас кој предмет е полесен деловна етика или основи на е-бизнис?
Трговско јас го полагав пред две години, не беше тешко, со еден точен одговор, се препознаваа одговорите лесно ако имаш учено. На крај на тие што им фалеа по еден поен за поголема оценка им даде можност да полагаат есејски, предавањата не се задолжителни јас не одев. Лани незнам како било, знам се жалеа дека било потешко, ама незнам колку може тој предмет да е тежок, тоа е тоа. Лесна и проста материја.
Кога и да отворам во темава едни исти прашања по 100 пати и едни исти одговори давани по 100 пати. Аман бе бруцоши, научете се да ги читате темите, а не само влези во тема пиши прашање и излези си и чекај одговор после, а не глеаш дека одговорот го имаат даено претходно.
Колешки,некоја да не ги знае одговорите на 18-то и 19-то прашање? За основи на сметководство се работи ))
http://www.eccf.ukim.edu.mk/Programmes/61 овде избери го смерот и изборни предмети. Сите чии шифри почнуваат со 1 или 2 се изборни предмети за трет семестар
Слушнав дека Демографија е лесен предмет, ама кога видов дека Славе го држи некако се предомислив. Колку материјал има за учење? И мислења за Финансиско сметководство ако може.
Ако предава Славе, демографија е најлесниот предмет што сум го имала. Лани имаше 281 10ка, па сега ти види А за Финансиско ти препорачувам да одиш обавезно на вежби, на предавање не и онака ништо не се разбира Љубиша, гледај на колоквиуми да го фатиш зошто на испит беа послаби резулатите. Во суштина не е тешко, треба да се сфатат некои книжења. И прашањата од Зоки помагаат многу.
За изборен предмет одбрав основи на е-бизнис кај проф. Сашо Јосимовски. Некое мислење за професорот, предметот.. Тежок ли е..гледам литературава е на англиски, дали се учи и полага на англиски или?