Сакав да прашам од кога може да се закажува кај Баже часови, дека нели кај него преполно е, треба на време да се мисли...
Треба да земеш формулар од ЈСП да го пополниш и заедно со слика да го однесеш на студентски да ти го завера и после формуларот го носиш во ЈСП и ти го даваат билетот
Лани почнавме со часови од 23 септември, а јас имав закажано уште од крај на август, така да, ти препорачувам уште сега да му се јавиш.
некој да ми каже нешто во врска со испитот организациско во август ? се изнаслушав триста работи за испитов сега ..де три прашања отворени де 25 на дополнување :/ ...Ако бидат ко до сега три одприлика ми кажаа кој се, ги повторувал истите секоја година ..
Дали може некој да ми каже нешто повеќе за предметиве и кој е најлесен да се земе за изборен Аграрна политика Индустриска политика Општествено богатство и национални сметки Организација на податоци во претпријатие Управување со производот
Во условите за упис на втор циклус студии стои и овој услов-Потврда за активно познавање странски јазик (заверена на нотар). Не сум во тек со уписите на факултетиве последниве години,може ли некој да ми кажа за каква потврда се работи т.е. како да ја добијам и од каде?
Тоа е потврда за завршен курс по англиски јазик. Доколку немаш можеш да си отидеш во било која школа за странски јазици да те тестираат (нормално тоа се плаќа). Зависно од резултатите ти кажуваат дали треба да посетуваш некое в реме курс или да ти издадат потврда.
Дали некој од вас има пишувано Молба за мирување на студиите? Прашањето ми е, дали освен причина, треба да се наведе и рок за мирување, пр.во период од една година, еден семестар? Фала
Не треба присуство ама можеш проект да направиш. Мислам со презентација беше до 20 бода а без презентација можеш до 10 бода да имаш. Можеш да направиш проект за повисока оцена, не е тешко
За присуство секако добиваш 10 поени безразлика дали одиш на предавање или не, а поените од проектната зависат од тоа дали проектната ти е од практичен или теоретски дел. Ако ти е теоретски дел до 5 поени без презентација и до 10 поени со презентација, а ако ти е практичен до 10 без презентација и до 20 со презентација. Плус можеш да добиеш дополнителни 10 поени за активност. Овие поени моеш да ги добиеш и без присуство само треба во учебникот (секако оригинал) да напишеш твое мислење за некој кејс и да и го дадеш да го прочита. Тоа се 40 поени, а останатите 60 поени се од колоквиум 30 од прв и 30 од втор. Предметот е лесен, материјалот мал и минатата година првиот колоквиум го полагавме со книга.