Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Па се мислал за стратегиски едниот, а втор незнам :/

2. Anastasija4

Anastasija4 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Колку отприлика чинат книгите по математика ( мислам на учебникот + збирката) за I година, да ги купиш оригинали на ново.? А колку на старо?

3. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Некој да сподели искуство за предметот Меѓународни организации и интеграции кај Габер, дали треба оригинал книга, каков е начинот на оценување, дали мора да се прави презентација или може да се помине и без неа?

И за трговско право дали е подобро да се учи од скриптата и презентациите или и од учебникот за да се добие висока оценка (10) ?

4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Трговско и во мое време со скрипта и през. се стигаше максимум до 8, а 9 и 10 имаа тие што учеа од книга. Секоја година е се потешко и потешко затоа што го воведоа како задолжителен предмет а ја коа го полагав тоа и не беше, а прочитав по групите на фб дека проф. ќе го сменел цел принцип оваа година така да учете си од книга.

На Angelceto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    ^ Трговско право јас лани го имав земено за изборен и за да се добие повисока оценка 9/10 требаше скриптата да се знае од А до Ш, но немаше потреба да се учи од учебник. Минатата година беше потешко за разлика од претходните а прочитав во некоја група демек оваа ќе било уште потешко (не знам колку е ова точно).

Јас лани кога се распрашував ми сите викаа земи си го, прелесно е, се вадат високи оценки 9ки/10ки со еден ден учење ама не беше така зашто со еден ден учење успеав да извадам 8мица.

6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Колку и да ги сменат прашањата трговско, пак се со еден точен одговор. Тоа многу ја олеснува работата. Јас оваа година имам 8ца само со презентации. Може имаше едно-две прашања од книгата, ама ако ти се другите точни пак можеш да имаш 10ка.

Патем, продавам копија статистика. Инфо ЛП. :)

Прикачени фајлови:

• SDC11893.JPG
      SDC11893.JPG
      Големина на фајлот:
      220,7 KB
      Прегледи:
      85
  7. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Колеги ве молам ако знаете да ми кажете нешто за изборните Индустриска политика и Општествено богатство и национални сметки. :?:

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Се е на пишување по двата предмети, општествено нема ништо за плус оцена и нема предавања, околу 100 страни по колоквиум. Индустриска има повеќе материјал и треба редовност.

9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    А предлог некој за друг изборен освен демографија,етика,англиски и аграрна ? :)

10. sof4

sof4 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Dali site profesori orv semestar baraat original knigi ? prv*

11. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Општествено бил лесен многу, јас зборев со девојче што го имало. Ако е на пишување, професорот бил фер за оценување, а давал најважните работи.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Во прв семестар треба да имаш оригинал збирка и таблица математика, другите земи ги копии. :)

13. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Ме интересира мислење за Трговско право. Дали бара редовност и какви се предавањата?

14. Nate-spasova

Nate-spasova Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Ме интересира нешто да прашам, можеби прашањето не е за тука но морам итно да знам :D Една моја другарка сака да се запише во скопје на економски сега со трет уписен рок, а следната година да продолжи во Словенија право 2 година, дали ке и бидат признаени испитите од тука или ке ја вратат пак 1 година?! Има ли некој што знае? Ако има нека пише pleasee :)

15. Aleksandra-Kukla

Aleksandra-Kukla Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    Сакам да прашам нешто ако знае некоја феминка да ми каже. По старата програма имам задолжителен предмет од 6кредити, а сега по новата гледам дека е 8кредити? дали некоја се нашла во слична ситуација? ме мрзи да идам само до студентски за да прашам :)

16. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    За ова треба да го исконтактира тамошниот/те факултет/и (преку мејл) и нека им ја објасни нејзината ситуација. Тие најсигурно може да и кажат. Според Болоњската декларација би требало да и бидат признаени ама ништо чудно да треба да се дополага некој испит, ако предметите не се поклопуваат во целост. Значи, се зависи од студиските програми овде и таму па затоа треба добро да се информира околу студирањето во Словенија.

Тие што се запишани пред 2012/2013 си тераат по старата програма, така да задолжителниот ти останува 6 кредити.

17. asimoska

asimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    12
    :) Јосимовски Сашо му предавал на некој по е-бизнис? Мислење ваше?

18. elena6

elena6 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    Продавам книги по математика (збирка+таблица), менаџмент и економика

19. key.of.love

key.of.love Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Продавам оргинал збирка и таблица по математика купена минатата учебна година.

Исто така ако некоја е заинтересирана за копии од останатите учебници можи слободно да ме контактира :)

20. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Продавам учебник економија, сметководство учебник и збирка и деловна етика книга и скратена скрипта.
    Сите се копии, но добро зачувани. Дополнителни информации во лична порака.